OBRAZEM: Podívejte se do tváří unesených. V Praze visí plakáty rukojmích Hamásu

Internetem prolétly desítky až stovky videí s plakáty s fotografiemi unesených Izraelců a dalších lidi, které si za rukojmí vzali teroristé z hnutí Hamás. Tyto plakáty visí také v Praze, konkrétně na Starém Městě. Staly se už terčem útoku, ale objevily se zde znovu. Podívejte se do tváří unesených.

Tamar Suchmanová, 77 let. Ilan Avraham, 57 let. Noam Avigdoriová, 12 let. To je jen několik jmen. Patří lidem, které teroristé z palestinského hnutí Hamás unesli od začátku konfliktu v Izraeli. Nacházejí se v Pásmu Gazy, není však jasné, zda jsou stále ještě naživu.

Na plakátech na Starém Městě v Praze lze spatřit také celou unesenou rodinu. Mezi pohřešovanými jsou totiž 34letá Sharon Alony Cuniová, 33letý David Cunio a jejich dvě tříleté dcery Emma a Yuli.

Tyto plakáty s unesenými se objevily ve městech po celé Evropě. Mnozí odpůrci Izraele je však začali strhávat, Prahu nevyjímaje.

Plakáty se však na Starém Městě v Praze objevily později znovu.

Podle dostupných informací unesl Hamás z Izraele do Pásma Gazy asi 200 civilistů, které drží jako rukojmí. Některé z nich posléze propustil, drtivá většina se však domů stále nevrátila.

Tagy: