Liverpool zachvátil mohutný požár: Na hlavu nám pršely hořící trosky, popsali svědci

Kouř z požáru byl vidět široko daleko.

V Liverpoolu hořela budova

V sobotu odpoledne se nad britským Liverpoolem vznášel temný dým. V centru města hořela jedna z rozestavěných budov. Podle zahraničních médií na místě zasahovalo více než 50 hasičů. Ti oheň zkrotili až po setmění.

Hasiči k požáru na Fox Street vyjížděli ve 14:23. Podle záchranářů byl oheň natolik silný, že hrozilo, že se nedokončená budova zřítí k zemi. Z okolí tak byli evakuováni místní obyvatelé a lidé byli varováni, aby se od místa drželi dál. V pohotovosti byl i policejní kordon.

ČTĚTE TAKÉ: Poplach a exploze. V Rusku hoří rafinerie, úřady pod hrozbou trestu zakázaly zveřejňovat videa

Svědci popsali webu Mirror, že jim při útěku na hlavu „pršely“ kusy hořících trosek. Záběry na sociální síti X ukazují, že oheň byl velmi silný a plameny „olizovaly“ celou budovu.

Z fotografií je také patrné, že požár musel být vidět na kilometry daleko. Hustý dým stoupal desítky metrů nad město. „Když jsem vyjel z tunelu do Liverpoolu, obloha byla tmavá a jediné, co jsem viděl, byl černý valící se mrak,“ popsal serveru Sky News další svědek.

Na sociálních sítích se hned začala šířit videa, která kouř z požáru zachycovala. Jeden z uživatelů sociální sítě X sdílel fotografii z letadla.

Krátce před 20. hodinou hasiči uvedli, že na místě už jsou jen tři vozy a přítomen je také stavební inženýr, který kontroloval stavbu budovy. Statik později řekl, že je s „konstrukční integritou spokojen“, ocitoval web Mirror.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Požár bytu v pražských Hájích. Mezi zraněnými je dítě, policie objevila pěstírnu konopí

Tagy: