Obří požár v papírnách na Českokrumlovsku. Škoda překročí dva miliony

Nedělní požár balíků lepenkového papíru v areálu papíren ve Větřní na Českokrumlovsku způsobil podle předběžného odhadu škodu za 2,5 milionu korun. Hořící balíky byly částečně na volném prostranství a z části pod ocelovým přístřeškem. Výrobní haly hasiči uchránili, sdělila mluvčí Vendula Matějů. Příčinu požáru odborníci zjišťují.

Požár byl ohlášený po poledni, hašení pak ztěžoval silný vítr. Kvůli rozsahu události a množství vyslané techniky byl vyhlášený druhý stupeň požárního poplachu. Zasahovaly čtyři desítky hasičů, měli k dispozici devět cisteren a automobilový žebřík.

O tom, že hasiči dostali požár pod kontrolu, informovala jejich mluvčí po 15:00. Uvedla, že balíky papíru rozhrabává nakladač a hasiči je prolévají vodou, některé nechají dohořet.

„Předpokládáme, že požářiště bude dohašováno a monitorováno minimálně po celou noc. Výši vzniklé škody vyšetřovatel stanovil předběžně na 2 500 000,-, příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn, hasiči nemuseli nikoho evakuovat,“ doplnila Matějů.

Tagy:
požár vítr hasiči Český Krumlov škoda papírny okres Český Krumlov Větřní újma