Karavan a osobní auto se u Mikulova čelně srazily. Jeden mrtvý, čtyři zranění

Při čelním střetu osobního a obytného vozu u Mikulova na Břeclavsku v sobotu nad ránem zemřel 58letý muž, čtyři další lidé se zranili. Tah na Vídeň byl obousměrně asi čtyři hodiny uzavřený. Informovali o tom mluvčí policie David Chaloupka a záchranné služby Michaela Bothová.

Nehoda se stala na silnici číslo 52 kolem 4:10 směrem od Bavor kousek před Mikulovem. V obou případech šlo o vozy ze zahraničí. „58letý cizinec přejel se svým osobním vozem Hyundai z nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím zahraničním obytným vozem,“ uvedl Chaloupka.

Záchranáři na místo vyslali mimo jiné i vrtulník. „Jeden pacient zemřel ještě před naším příjezdem. Na místě jsme ošetřili těžce zraněnou ženu, poskytli jsme jí přednemocniční péči, bylo potřeba ji zaintubovat, napojit na řízenou ventilaci. Letecky jsme ji transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno-Bohunice,“ sdělila Bothová.

Záchranáři se na místě postarali ještě o další tři zraněné lidi, které převezli do břeclavské nemocnice. Z toho dva lidé se zranili lehce, jeden středně těžce.

Okolnostmi nehody se zabývají dopravní policisté. „Je pravděpodobné, že svoji roli zde mohla sehrát i únava nebo mikrospánek na dlouhé cestě. Alkohol byl u řidiče obytného vozu vyloučen,“ doplnil Chaloupka.

Silnice byla v místě obousměrně uzavřená, jezdí se po ní přes Brno směr Chorvatsko. Policie dopravu odkláněla přes Březí a Dolní Dunajovice asi do 8:00.

Tagy: