Soused nám nadává a střílí po kočkách. Ze života dělá peklo, zlobí se lidé z Litoměřicka

Lidé z Encovan si stěžují na teror od souseda

Pomoc u redakce CNN Prima NEWS hledá několik obyvatel z Encovan, malé obce nedaleko Litoměřic. Už totiž nevědí, co mají dělat. Stěžují si na souseda, který jim má pořádně znepříjemňovat život. Popisují, jaké naschvály jim dělá, nadává jim nebo střílí po jejich kočkách. Případem se už zabývá i policie.

Svatopluk se právě prochází po své zahradě v Encovanech na Litoměřicku. Za jejím plotem bydlí soused, který mu prý dělá ze života peklo. „On mě odtud chce dostat za každou cenu. Naházel mi hřebíky před auto, abych píchl kolo,“ popisuje Svatopluk.

Na údajně problémové vztahy se sousedem upozorňují i další lidé z obce. „Zajímá se, kde já beru na auta, co dělám, neustále mě takhle stalkuje,“ popisuje soused Jindřich a dodává, že například když vyhazuje odpad do popelnice, začne to jeho soused hned kontrolovat. „Když se mu něco řekne, tak jsme prý hajzlové pražský a máme jít zpátky do Prahy,“ stěžuje si Jindřich.

Podle souseda Miroslava hrozil nepřizpůsobivý občan i zbraní. „Kocour měl brok v těle a noze a zlomený ocas,“ uvádí pan Miroslav.

Muže, na kterého si sousedé stěžují, redakce CNN Prima NEWS doma nezastihla. „Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ řekla mužova manželka. Zastihnout se ho podařilo alespoň na telefonu. „Je to v šetření, takže si vyčkejte na výsledek od policie,“ řekl muž.

Vyhrocenými sousedskými spory v malé obci se totiž už začala zabývat policie. „Policisté věc prošetřili, vyhodnotili a v současné době jsme přestupek proti občanskému soužití podstoupili správnímu orgánu k dořešení,“ uvedla mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Veronika Hyšpelová.

Tagy: