Od Káhiry po Asuán aneb to nejlepší z Egypta za 12 dní

Oblíbená destinace na severovýchodním rohu Afriky toho nabízí opravdu hodně. Od možnosti dokonalého lenošení v luxusním hotelu, přes nádherný podmořský svět až po tisíce let starou a poutavou historii. Je vůbec možné vše podstatné stihnout během jediného pobytu?

Cestovní kancelář Blue Style si pro své klienty připravila skutečnou lahůdku. Poznávací zájezd Plavba po Nilu, během kterého poznáte všechny tváře současného Egypta a zároveň nahlédnete a dozvíte se to nejpodstatnější z jeho historie.

Hlavní lákadlo celého zájezdu je zřejmé – na vlastní oči spatřit dochovaná místa, která nechali vystavět nejznámější panovníci v dobách starověkého Egypta, chrámy zasvěcené jejich bohům, monumentální sochy a nalezené hrobky faraonů. Navštívit chrámový komplex v Karnaku a Luxoru, Údolí králů, kde se podíváte do zachovalých hrobek zdobených původními malbami a zádušní chrám královny Hatšepsut. Projdete se po chrámu boha Hora v Edfu, chrámu Kom Ombo a chrámu na ostrově Philae, který byl zasvěcen bohyni Isis. Kromě toho navštívíte i tradiční tržiště, núbijskou vesnici, alabastrovou dílnu i výrobnu parfémů.

Každá zastávka bude doplněna o odborný výklad průvodce, který vám sdělí ty nejzásadnější informace k danému místu, vysvětlí význam některých nástěnných maleb, dozvíte se také, na základě čeho se v době 2 500 let př. n. l. platili daně, co bylo základním úkolem tehdejších panovníků nebo proč je bůh lásky zobrazován pouze s jednou rukou a jednou nohou. „Plavba po Nilu je cesta do historie, cesta, která vás ohromí a vtáhne přímo do staroegyptského příběhu,“ popisuje Hossam Elgandy, zástupce Egyptské centrály cestovního ruchu pro český trh.

Na skok do Káhiry

Káhira – hlavní město Egypta a také největší město Afriky, je považována za skutečnou perlu Orientu. Se svou více než tisíciletou tradicí je na egyptské poměry ještě mladým městem i přesto, že ochraňuje památky, které pamatují dobu jejího založení. Středem města je náměstí Midán Tahrír neboli Osvobození, ležící na pravém břehu Nilu. Právě tady najdete jednu z hlavních káhirských atrakcí Egyptské muzeum.  Jedná se o obrovskou růžovou budovu po střechu naplněnou archeologickými památkami. Artefaktů je tady opravdu neuvěřitelné množství. Říká se, že pokud byste chtěli u každého z nich zdržet jen jednu minutu, budete muset v muzeu zůstat po 9 měsíců. Během cesty nevynecháte ani návštěvu jednoho z hlavních symbolů starověkého i současného Egypta a zároveň jeden ze sedmi divů světa, vždyť co by to bylo za poznávací zájezd, během kterého byste neměli příležitost spatřit pyramidy v Gíze.

Těšit se můžete i na komfortní relax

Zdá se to až neuvěřitelné, ale i během tohoto na první pohled náročného programu, zbývá dostatek času k odpočinku. První a poslední dny celého poznávacího zájezdu strávíte v některém ze 4* hvězdičkových hotelů, kde budete mít prostor k relaxaci u bazénu nebo na písčité pláži. Během času stráveného na luxusní 5* výletní lodi zase můžete během poklidné plavby sledovat z horní paluby okolní krajinu a během toho si vychutnávat osvěžující drink nebo vychlazené pivo.

Prima ZOOM magazín o Egyptě

Chcete se dozvědět další zajímavosti o Egyptě? Najdete je v aktuálním čísle magazínu Prima ZOOM, které je právě v prodeji. Objevíme 5 tváří současného Egypta a zároveň proplujeme zajímavou a tajemnou egyptskou historií. A to zdaleka není všechno.

Tagy:
historie Afrika chrám Egypt Káhira Luxor Starověký Egypt zájezd Asuán Nil Blue Style Hatšepsut