Od prvních obav až po nejhorší: Případ zavražděné Niny zatím zůstává záhadou

Pohřešovaná dvojice

Policisté dál řeší případ Niny a Jana. Co se dělo minutu po minutě?

Případ zavražděné Niny je zatím velkou záhadou. Co se stalo a proč dívka zemřela? Ublížil dívce skutečně muž, který jen několik hodin po jejím zmizení spáchal sebevraždu? Tyto otázky teď řeší nejen kriminalisté, kteří na případu pracují. Připravili jsme pro vás časovou osu celého případu.

PÁTEK

V průběhu odpoledne se Nina sešla s Janem. Pak měla mít další schůzky s přáteli, na ně ale už nedorazila.

Vpodvečer pak vyjíždějí policisté do stanice metra Vltavská, kde pod metro skočil zhruba 35letý muž – podle prvotních informací spáchal sebevraždu. Oba případy ale v tu chvíli ještě nikdo nespojuje.

SOBOTA

Jen několik minut po půlnoci píše Ninina sestra příspěvek na sociální sítě. Ptá se, jestli ji někdo neviděl, a píše, že ji rodina postrádá.

„Ahoj, mnoho z Vás mi píše, tak informuji zde. Ninu, mou milovanou sestru, pohřešujeme už od včerejšího odpoledne, měla se dostavit od té doby na tři srazy, ani na jeden nedorazila, dokonce ani dnes ráno,“ uvádí sestra na Facebooku.

Nina se domů stále nevrací, stejně jako její kamarád Jan. Policisté odpoledne vydávají tiskovou zprávu, kde prosí veřejnost o pomoc při pátrání po pohřešované dvojici.

NEDĚLE

Pátrání stále pokračuje, případem se začíná zabývat i pražská mordparta. Její členové vpodvečer míří s dalšími policisty do Prokopského údolí. Tam probíhá první rozsáhlá pátrací akce. Policisté také zveřejňují záběr, jak dvojice opouští dům ve Stodůlkách, kde dívka bydlela.

PONDĚLÍ

V průběhu odpoledne vyráží policisté do obory Hvězda na pražském Vypichu, park prohledávají. Před sedmou večer přichází zvrat – je jasné, že stopa, která sem policisty přivedla, nebyla falešná. „Mohu potvrdit, že policisté ze speciální pořádkové jednotky našli během pátrací akce bezvládné lidské tělo,“ informuje policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Ještě v průběhu večera mizí fotografie Niny i hledaného Jana z databáze pohřešovaných. Je čím dál tím jasnější, že celý příběh nebude mít šťastný konec. „Ninu už jsme našli. Přestaňte hledat, běžte domů a řekněte svým blízkým, jak moc je máte rádi. My už to s Ninou udělat nemůžeme,“ píše kamarád na Facebook.

ÚTERÝ

V průběhu dopoledne potvrzuje policie to, co všichni tušili. „V tuto chvíli můžeme potvrdit, že se jedná o 24letou pohřešovanou ženu, která zemřela násilnou smrtí,“ říká k nálezu v oboře Hvězda policejní mluvčí. Zároveň se odpoledne kriminalisté vrací na místo, kde Ninu našli, a hledají další stopy.

Zároveň také informuje, že policisté vypátrali i hledaného Jana. Byl to právě on, kdo v pátek ukončil svůj život skokem pod metro.

STŘEDA

Kriminalisté stále na případu pracují, čekají na výsledky pitvy zavražděné. Během vyšetřování musí odpovědět na řadu otázek – jak Nina zemřela, kdo ji připravil o život a jaký byl motiv tohoto činu.

Podle informací CNN Prima NEWS zatím vedou všechny indicie k tomu, že Ninu připravil o život právě její kamarád Jan, který pak zřejmě neunesl tíhu odpovědnosti a rozhodl se ukončit svůj život skokem pod metro. Pokud se to potvrdí, policisté případ odloží. Za smrt 24leté studentky medicíny totiž nebude koho stíhat.

Tagy: