Kozmu v cestě za miliony zastavilo tvrdé KO, došlo i na drastické páčení ruky

Oktagon 46: Bojan Veličkovi vyhrál knockoutem nad Davidem Kozmou

David Kozma prohrál s Bojanem Veličkovičem už v prvním kole

Ošklivé páčení ruky Christiana Jungwirtha, tvrdé údery do hlavy ležícího Davida Kozmy nebo zbytečný úder do zátylku Louise Glismanna. Několik poražených nebude na turnaj Oktagon 46 ve Frankfurtu vzpomínat v nejlepším. „Omlouvám se, příště nastoupím silnější. Mrzí mě to strašně,“ přiznal český bijec s přezdívkou Růžový panter.

Pro většinu českých fanoušků znamenala pyramida Tipsport Gamechanger cestu oblíbeného bojovníka Davida Kozmy za miliony. Vítěz tohoto unikátního projektu si totiž odnese 300 tisíc eur (přes 12 milionů korun). „Růžový panter“ ale padl v semifinálové bitvě, když inkasoval tvrdý knockout od srbského soupeře Bojana Veličkoviće. Ten jej zasypával tvrdými údery na zemi. Čech inkasoval i několik zbytečných ran navíc, rozhodčí totiž mohl duel ukončit o pár úderů dříve. I tak se ale Kozma rychle postavil na nohy a potřásl si rukou s přemožitelem.

ČTĚTE TAKÉ: Senzační premiéra v KSW: Pešta uškrtil Poláka a poslal vzkaz Martínkovi, Humburger neuspěl

Veličković poděkoval za atmosféru divákům ve Festhalle, kde zápasil už podruhé. „Jste skvělí! Děkuji své rodině, svým přátelům,“ řekl vítěz a finalista Tipsport Gamechangeru.

„Chtěl bych se omluvit všem, co při mně stojí a drží mi palce. Dneska jsem se do zápasu vůbec nedostal, vůbec to nevyšlo,“ zhodnotil výsledek Kozma. „Všem děkuju za podporu. Omlouvám se, příště nastoupím silnější. Mrzí mě to strašně.“

Velké podpoře publika se ve Frankfurtu těšil Christian Jungwirth. Zažil však také rychlou porážku. Řecký protivník Ioannis Palaiologos jej ve třetí minutě tvrdě trefil do tváře, což německým tvrďákem viditelně otřáslo. Následně schytal několik dalších úderů a padl k zemi. Palaiologos pak o chvíli později začal soupeři páčit levou ruku. Jungwirth se snažil odolávat, ale nakonec byl nucen odklepat. Bylo už však pozdě, ruka mu pak vlála u těla, než ji chytil pravačkou a s bolestmi držel u těla.

„Nevím, co se stalo. Najednou mi křuplo v lokti a byl konec,“ řekl s omluvou k fanouškům Jungwirth.

Nejrychlejší vítězství si na turnaji Oktagon 46 připsal další Řek, a to Andreas Michailidis. Knockoutoval totiž dánského rivala Louise Glismanna už po 33 sekundách boje. Vítěz však zasadil padajícímu soupeři i zbytečný úder do zátylku, než k bojovníkům přiběhl rozhodčí a duel ukončil.

Do finále Tipsport Gamechangeru tak postoupili Bojan Veličković a Andreas Michailidis. Malou šanci na návrat do hry mají ještě čtyři zápasníci, mezi nimiž budou hlasováním vybírat fanoušci, kdo bude vybrán do náhradního souboje. Vyvolení bijci budou mít případně roli náhradníků, kdyby se některý z aktérů finálního souboje zranil nebo nemohl z jiných důvodů do poslední bitvy nastoupit.

Tagy:
Frankfurt nad Mohanem Tipsport Oktagon MMA David Kozma Oktagon 46 Andreas Michailidis Bojan Veličković