Senzační premiéra v KSW: Pešta uškrtil Poláka a poslal vzkaz Martínkovi, Humburger neuspěl

Viktor Pešta si při premiéře v KSW připsal skvělé vítězství už v prvním kole

Viktor Pešta po prvním vítězství v KSW

Parádní návrat na vítěznou vlnu. Viktor Pešta si při premiéře v KSW připsal rychlou a suverénní výhru, když polského rivala jménem Filip Stawowy donutil odklepat zápas škrcením už po dvou minutách. „Je to radost, je to úleva. Ten pocit z výhry je vždycky nepopsatelný,“ řekl vítěz v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Poslal také vzkaz potenciálnímu českému soupeři Michalu Martínkovi. Ten obratem reagoval. „Samozřejmě, počítám s tebou, Viki,“ zněla odpověď. Další český bijec na turnaji KSW 86 prohrál bitvu se zkušeným Michalem Michalskim na body.

Po nejdelší zápasové pauze v kariéře se snad ani nemohl vrátit do hry lepším způsobem. Viktor Pešta předvedl na turnaji KSW 86 v polské Vratislavi parádní výkon. Kolos Filip Stawowy byl během první minuty na podlaze a tam inkasoval údery. Nakonec se mu ale český bijec dostal do zad a nekompromisně jej uškrtil.

ČTĚTE TAKÉ: Vyzýval jsem Vémolu i Procházku, vzpomíná Pešta. Teď má šanci oslovit celé Polsko

„Je to radost, je to úleva. Ten pocit z výhry je vždycky nepopsatelný. A čím větší jsou nervy před zápasem, tím větší je radost z vítězství,“ uvedl šťastný vítěz, který si připsal úspěch po dvou prohrách v americké organizaci PFL. Triumf pro něj tak znamená o to víc. „Myslím, že tím prochází každý zápasník, který má sérii proher. Má pochybnosti. Tak jsem to měl i já, ale nepo***l jsem se z toho. Šel jsem dál, věřil svým schopnostem. To, že to šlo hladce, je jen potvrzení, že to dělám dobře. Můj trénink je správný a jsem na správný cestě.“

Pod křídly KSW zápasí i Michal Martínek. Ten v roce 2019 porazil Peštu na turnaji organizace Oktagon TKO. Dá se tak očekávat, že v polské organizaci by mohlo dojít na velkou českou odvetu. A co na to říká čerstvý vítěz? „Jsem tady a je potřeba se mnou počítat,“ uvedl Pešta v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Okamžitou reakci poskytl i Martínek. „Samozřejmě, počítám s tebou, Viki, to je jasný. Mám teď něco, co si musím sám vyřešit, ale jsem tady na pět zápasů, tak věřím, že je to jen otázka času,“ zněla odpověď. „Je to chlapák, který se nebojí výzev, já taky takhle jedu, že je to opravdu jen otázka času.“

Martínek také pochválil Peštův výkon. „Dobře se na to připravil, takže není moc o čem, ukončil to moc hezky.“

Peštovi se navíc podařilo polského pořízka porazit rychleji než před rokem Martínkovi, ten jej překonal na body. „Tak já mu zase zlomil očnici a ruku. To se tak nedá brát. Je to styl na styl,“ komentoval Martínek. „Jsem rád, že se Vikimu zadařilo a vzniká tady potenciální příběh.“

Na turnaji KSW 86 se představil i zápasník a profesionální voják Dominik Humburger. Ten však na zkušeného polského protivníka Michala Michalskiho nestačil. Předvedl ale skvělou odolnost a bojovnost. Za tuto bodovou prohru se tak rozhodně nemusí stydět, byť je první porážkou v jeho kariéře po sérii sedmi triumfů.

Polská organizace KSW umí na turnaji vždy vytvořit mimořádnou atmosféru. Podařilo se to i ve Vratislavi v hale Orbita. Ač se do haly vejde jen tři tisíce diváků, v průběhu večera hala díky fanouškům nesčetněkrát doslova hřměla.

Tagy: