Macron: Belmondo byl manželem celé země. Žil s námi náš francouzský život

Poslední rozloučení s legendárním hercem Jeanem-Paulem Belmondem. Sledujte speciální vysílání z národního ceremoniálu z Paříže a komentáře exkluzivních hostů ve studiu v 16:15 na CNN Prima NEWS.

Do Invalidovny dostalo pozvánku 700 lidí. Kromě rodiny také politici, umělci a další významné osobnosti. Smuteční hosté vše sledovali na nádvoří před Invalidovnou, kam se vešlo přibližně tisíc lidí z řad veřejnosti.

Ostatní mohli využít velkoformátových obrazovek, na kterých se bude obřad přenášet. Monumentální stavba byla dřív určena pouze pro válečné hrdiny, v současnosti už se ale dělají výjimky. Smuteční ceremoniál tam měl třeba šansoniér Charles Aznavour.

Kaskadér se šibalským úsměvem

Lidé stále nosí květiny a další předměty před dům, kde herec žil. Jelikož měl byt v luxusní rezidenci na vyhlášené pařížské adrese, správkyně objektu vždy v pravidelných intervalech vše před vstupními dveřmi posbírá a odnese.

Na herce vzpomínají všechna francouzská média, jeho fotografie plní titulní stránky novin i sociální sítě. Vyzdvihují jeho schopnost vžít se do jakékoliv role, jeho věčně šibalský úsměv a kaskadérské kousky. Mezi jeho nejslavnější filmy můžeme zařadit snímky Zvíře, Bezva finta, Veselé Velikonoce či Policajt nebo rošťák.

Tagy: