sledujeme živě

OKTAGON 45: Rychlý konec bitvy o titul, Keita se zranil. Vémola se k vítězství protrápil

Souhrn událostí

  • Oktagon se v sobotu večer rozloučil s pražskou Štvanicí.
  • Vémola nakonec zvítězil až na body.
  • Titulový zápas skončil rychlým zraněním Keity.
  • Slovenská legenda MMA Ivan Buchinger slaví vítězný návrat.

Velké finále je u konce! Oktagon MMA se v sobotu rozloučil s pražskou Štvanicí coby místem konání letních turnajů. Zatímco promotéři tvrdí, že se možná jednou organizace na tento pražský ostrov vrátí, budou-li k tomu lepší podmínky, český Terminátor má jasno. Pro něj je to skutečně naposledy. Karlos Vémola se zde tentokrát protrápil k vítězství. Titulový zápas pak skončil zraněním Losene Keity a rychlý konec.

Jako vždy, skvělý zážitek. Páteční turnaj Oktagon 45: Štvanice Special rozhodně nemohl fanoušky zklamat. Byla to přehlídka skvělých sportovních výkonů. Parádní vítězství si připsal Vladimír Lengál, Robert Bryczek nebo nový šampion Felipe Lima.

ČTĚTE TAKÉ: Třikrát a dost, potvrdil Vémola konec kariéry. Jedna výzva by ho ale z důchodu do klece vrátila

Sobotní druhý turnaj na pražském ostrově rovněž nabídl skvělou podívanou, ale poslední zápasy musely diváky zklamat.. Před vyprodané tribuny nastoupili do hlavní a titulové bitvy známí střelci Mate Sanikidze a Losene Keita. Duel však skončil zhruba po minutě zraněním belgického zápasníka.

Karlos Vémola sliboval, že Argentince Lucase Alsinu uzemní v prvním kole TKO, ale nakonec se k vítězství doslova protrápil. Alsina s nim vydržel celá tři kola a o výhře Vémoly museli rozhodnout až rozhodčí.

Do klece se po více než roce vrátila i slovenská legenda MMA Ivan Buchinger. A šlo o úspěšný návrat, když se Slovákovi podařilo porazit Francouze Aboua Tounkaru.

Český Terminátor ohlásil po na body prohrané odvetě s Patrikem Kinclem, že má před sebou už jen tři zápasy a zatím na tom trvá.

„Čekají mě tři zápasy, v nichž rozhodně taktizovat nebudu. Teď už je úplně jedno, jestli bude výhra, prohra,“ tvrdí Vémola. „Potřebuju fanouškům doručit to nejlepší, co ve mně je, takže žádné taktizování nepřipadá v úvahu. Všechny zápasy pro mě budou mít jasný cíl, první kolo TKO. Moje nejoblíbenější ukončení,“ řekl v nedávném interview pro CNN Prima NEWS.

Mezi jeho budoucí soupeře patří slovenský šampion Pavol Langer. S tím se má utkat v říjnu v Bratislavě.

Aby toho ale nebylo málo, tak jiný slavný Slovák Attila Végh připustil možnou odvetu s Vémolou. Takřka jistě by k ní už ale nedošlo letos. Végh v sobotu prohlásil, že by si takový duel dovedl představit jako Vémolovu rozlučku.

Tagy:
CNN Prima NEWS doping Karlos Vémola Štvanice Patrik Kincl OKTAGON MMA Felipe Lima Robert Bryczek Mate Sanikidze Ivan Buchinger