
Zvyšme výdaje na obranu, zní z vlády. Už teď je nestíháte řádně utrácet, namítá Schillerová
Vláda se podle opozičního hnutí ANO musí kategoricky distancovat od případných nových emisních požadavků Evropské komise (EK) pro kotle a kamna, potvrdil na tiskové konferenci stínový premiér Karel Havlíček (ANO). V souvislosti s tím v nadsázce řekl, že až jednou „půjde s Betynou (jeho pes) opékat špekáček“, čeká, že i tuto činnost mu někdo zdaní. Předloha je zatím pouze prvním návrhem, o kterém budou debatovat členské státy Evropské unie. Česká vláda již avizovala, že chce zásadní revizi normy.
Čarodějnice už se slétly, hranice hoří a určitě i vy jste se na úterní rej poctivě vybavili. Čím? No přece špekáčky. Pro jednou zapomeňte na dietu, protože k Filipojakubské noci patří buřty. Nakonec i u táboráku můžete popustit uzdu fantazii a na klacek si nabodnout třeba chobotnici, spirálu nebo ježka.
Blíží se pálení čarodějnic a s tím i oblíbené opékání špekáčků. V těch se ale často nachází například i mouka, voda nebo kuřecí separát z kostí. Špatné složení pochoutky se často pozná až při samotném opékání. Jak tedy vybrat kvalitní špekáček?
Hrůzný incident viděli lidé na vlakové stanici Campiglia Marittima v malém pobřežním městě provincie Livorno. Právě tam si před očima mnoha svědků opékal na improvizovaném ohništi uprchlík kočku. Video svědci zveřejnili na sociálních sítích a kauza vzbudila následně ohlasy i na politické scéně.