Opilá žena brutálně napadla záchranáře. Skončili na několik týdnů na neschopence

Na královéhradecké záchranáře zaútočila žena

Terčem nečekané agrese se stali královéhradečtí záchranáři. Při jednom z jejich výjezdů na ně zaútočila žena, které vyrazili na pomoc. Navíc tak surovým způsobem, že dva záchranáři skončili na dlouhé týdny v pracovní neschopnosti.

Začalo to nevinně: Záchranáři v noci vyjížděli na pomoc čtyřiatřicetileté ženě. Na místě ale zjistili, že je opilá a atmosféra začala houstnout. Záchranářům museli vyrazit na pomoc policisté.

„Při transportu měla žena verbálně a fyzicky napadat osádku rychlé záchranné služby,“ řekla CNN Prima NEWS mluvčí královéhradecké policie Eliška Majerová. Při převozu se žena několikrát odpoutala z nosítek. Záchranáři se ji snažili uklidnit, to se ale nepovedlo. Agresorka nadávala a do toho je začala bít, kopat a škrtit.

„Normálně mě vykopla z auta ven. Ona se odvázala a vykopla mě z auta ven,“ řekl po útoku ženy jeden ze záchranářů. „Hlídka ji vyzvala k provedení dechové zkoušky, čehož nebyla schopná a následně odmítla,“ dodala Majerová. Žena na záběrech policie na výzvy policistů, aby se podrobila dechové zkoušce, reaguje slovy, že „nemůže“ a „má žízeň“.

„Náš řidič utrpěl pohmožděniny a různé léze v oblasti hlavy, krku, hrudníku a zad a záchranářka v podstatě to samé,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí Záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák. Dodal, že záchranářka skončila na šest týdnů v pracovní neschopnosti, řidič pak zhruba na měsíc.

Zapnete mi podprsenku?

A jednoduché to s opilou ženou neměli ani policisté. „Kluci, mě nastydnou oba dva implantáty. Šéfe, zapnete mi podprsenku aspoň?“ tázala se opilá žena strážců zákona.

Policistům se společně se záchranáři nakonec povedlo agresorku odvézt na vyšetření do nemocnice. Poté skončila na záchytce. „Kriminalisté ženě sdělili obvinění z přečinu ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Za své chování tak může skončit až na pět let za mřížemi,“ doplnila Majerová.

Tagy: