Opilá žena strčila kočárek se svým malým dítětem pod auto. Soud v Brně byl nekompromisní

Žena obžalovaná z toho, že své malé dítě v kočárku strčila přímo pod auto

Soud v případu strčila kočárek pod auto

Pět let vězení a protialkoholní léčba. Tak zní zatím nepravomocný verdikt brněnského krajského soudu v případu ženy, která měla strčit kočárek se svým dvouletým synem pod kola auta. Řidič naštěstí včas zareagoval a chlapci se nic nestalo.

K incidentu došlo v srpnu 2022 v Prostějově. Podle svědků měla žena svého dvouletého syna nejdříve fackovat a nadávat mu. Pak ho podle obžaloby v kočárku odvezla k silnici a strčila pod kola právě projíždějícího auta. Kvůli alkoholu si to prý nepamatuje. Průběh události však potvrdily výpovědi několika svědků.

ČTĚTE TAKÉ: Zfetovaný 15letý chlapec řídil auto v Prostějově. Po převozu do ústavu opět utekl

„Jednoznačně popsali jednání obžalované, které mohlo vést k těžké újmě na zdraví,“ sdělil soudce Miloš Žďárský.

Tragédii zabránil včasný úhybný manévr řidiče. Soud nakonec uznal ženu vinnou z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a potrestal ji pěti lety vězení.

„Trest je na samé spodní hranici. Současně ukládané protialkoholní léčení chápeme jako významnější než trest odnětí svobody,“ dodal soudce.

Obžalovaná však vinu odmítá. „Opravdu se nic nestalo. S panem advokátem budeme řešit odvolání, protože to bylo opravdu nespravedlivé. Dítěti nebylo nic. Hned druhý den jsem za ním přišla. Bylo šťastné, že mě vidí,“ řekla obžalovaná.

Obhájce se ihned proti rozhodnutí soudu odvolal. Rozsudek tak ještě není pravomocný.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Slídil z Vinohrad zavolal reportérovi CNN Prima NEWS: Sprosté, žádné ženy nesleduji, hájí se

Tagy: