Opilec v Brně převracel betonové zátarasy. Přišel jsem si zacvičit, tvrdil strážníkům

V centru Brna byla k vidění bizarní scénka, kdy opilý muž začal převracet betonové zábrany u parkoviště.

Nepochopitelné jednání opilého mladíka z Brna (zdroj: CNN Prima NEWS)

Nejednu otázku „Proč?“ vyvolalo čtvrteční konání mladého muže v brněnském centru. Zničehonic začal ve večerních hodinách převracet těžké betonové zábrany u parkoviště, stavěl je na kratší stranu a potom je nechával zřítit na zem. Jeho jednání zachytily kamery a po chvíli ho zaregistrovala také městská policie.

Nejenže fyzicky náročná práce 22letého muže nedávala vůbec smysl, ale ještě na sebe upoutal pozornost hlídek, před kterými se navíc nejprve marně snažil utéct.

Strážníky na první pohled zjevně opilý muž přesvědčoval, že si s těžkými zábranami přišel zacvičit. Ti mu na základě jeho slov vyšli vstříc – mladíka vyzvali, aby si zaposiloval ještě více a všechny betonové zátarasy vrátil na původní místo.

„Tak opatrně, ať si neublížíte...,“ upozorňovali městští policisté opilce. „Hej, kdyby mi to spadlo na nohu, rozbije mi to nohu,“ odvětil jim. „No tak opatrně, ať vám to nespadne na tu nohu, ano? Dolů to šlo hned, tak je potřeba to dát na původní místo,“ vysvětlil jeden ze strážníků. „Je to těžké, to je těžké,“ hodnotil manévry muž.

V rozčílen nakopl také sloup s osvětlením. „Přestaňte do toho kopat,“ napomínali ho strážníci a dále ho úkolovali, aby na parkovišti vrátil všechno do pořádku. Muž několikrát zmínil, že už nemá síly.

Když se opilci po delší době podařilo všechny betonové bloky vrátit na původní místo, vyzvali ho strážníci, aby podepsal formulář o přestupku. V tu chvíli komické číslo brněnského mladíka pokračovalo. Muž si totiž následně začal z nejasných důvodů rozepínat kalhoty a strkat si do nich propisku, kterou mu policisté zapůjčili.

Nepředvídatelné výkyvy v chování mohly mít podle všeho na svědomí i drogy. Čím dál agresivnější muž, který nadýchal téměř dvě promile, nakonec skončil na policejní služebně a bude se zpovídat hned ze čtyř možných přestupků.

Tagy: