Kousek od tragédie: Opilý mladík v Hradci ujížděl policii, jen těsně minul hlouček chodců

Opilý mladík v Hradci Králové ujížděl policejní hlídce.

Opilý mladík chtěl ujet

Chtěl ujet policistům s autem půjčeným od kamaráda, nakonec málem srazil hlouček lidí. Krátká honička v Hradci Králové skončila u hudebního klubu, kde se ukázalo, že mladík za volantem je opilý a řidičák nikdy neměl.

Policejní kamera zachytila okamžik, kde nechybělo mnoho k tomu, aby mladík za volantem vjel do skupiny postávajících lidí. Tomu předcházela výzva policejní hlídky k zastavení a silniční kontrole v královéhradecké nákupní zóně. Událost se podle policie stala v noci 17. listopadu. „Řidič na výzvu nereagoval a začal ujíždět. Po nějaké době najel na obrubník, vyrovnal to jízdou do protisměru, pak přejel trávník, kde ohrozil několik chodců,“ popsala jízdu policejní mluvčí Iva Kormošová.

V místě, kde mladík málem najel do hloučku lidí jsou ještě dnes stopy po pneumatikách. Jak se později ukázalo, snažil se ujet k místnímu hudebnímu klubu. Auto totiž nebylo jeho. Měl ho půjčené od kamaráda. „Policisté u třiadvacetiletého řidiče dechovou zkouškou naměřili téměř dvě promile alkoholu. Dále z evidencí zjistili, že muž nevlastní ani nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici, kde lékař zhodnotil, že může být umístěn v policejní cele,“ doplnila Kormošová.

„Neměl doklady a ještě jel opilý, opravdu se jedná o nárazový hazard. Když si vezmeme toto video, je vidět, že řidič opravdu nezvládá řízení a vzhledem k tomu, že byl opilý, tak je to naprosto jasné. Fenomén mladých řidičů je to, že když bourají, tak většinou bourají buď kvůli rychlosti, nebo opilosti,“ řekla krajská koordinátorka BESIP Lada Kociánová. Muže teď čeká obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu peněžitý trest, roční vězení a zákaz činnosti.

Tagy: