Nevídaný útok na 13letou dívku. Napadla ji skupina dětí v Přerově. Děvče odvezla sanitka

Policie v Přerově vyšetřuje další krvavý incident mezi mladistvými.

Krvavý incident mezi mladými dívkami

Další krvavý incident mezi mladistvými vyšetřují policisté v Přerově. Konflikt se měl odehrát mezi dívkami. Jednu z nich pak odvezla sanitka do nemocnice.

Nejprve hlasitá výměna názorů, pak bitka, při které tekla krev. Tak popsali policisté neobvyklý konflikt mezi dvěma skupinami dívek. K incidentu mělo dojít na ulici Šírava v Přerově. „Tříčlenná skupina dívek ve věku od dvanácti do šestnácti let zaútočila na třináctiletou slečnu. Ta poté z místa incidentu odešla do přerovské galerie na toaletu, odkud jí byla přivolána záchranná služba. Sanitkou byla převezena do místní nemocnice, kde byla jednorázově ošetřena,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Miluše Zajícová.

„Je to hrozný a neskutečný. To by se v každém případě stát nemělo. Tomuto světu už nerozumím,“ řekl jeden z obyvatel. „To za nás nebývalo, v takovém mladém věku,“ doplnil další. „Schází jim disciplína, práce a povinnost,“ myslí si další z obyvatel Přerova.

Podle místních i podle státních a městských policistů nejsou podobné případy v centru Přerova ojedinělé. „Jsem bývalý boxer. Na mě to zkoušeli tři u Prioru a neuspěli. Bomba, rána a jeden mi utekl. Taky jsem ho chtěl kopnout, ale utekl mi. Bylo jim tak patnáct let,“ popsal Vlastimil Válek z Přerova, jak ho skupina teenageru před obchodním domem napadla už v roce 2019.

„Z našeho pohledu se jedná o problémovou lokalitu, kde se zdržují skupinky mladých lidí a z tohoto důvodu tam můžou občané města Přerova pociťovat snížený pocit bezpečí. Několikrát denně tuto lokalitu kontrolujeme,“ doplnila Zajícová.

„Již počátkem listopadu jsme dostali nějaké informace, že se kolem obchodního centra scházejí skupinky mladistvých, které působí problémy. Začali jsme navyšovat hlídky, do problémového místa jsme přesunuli činnost asistentů prevence kriminality,“ uzavřel mluvčí přerovských strážníků Miroslav Komínek.

V Němčicích nad Hanou přitom nedávno skupinka výrostků podle policistů napadla staršího seniora a muže, který se ho zastal. Jeden nezletilý pachatel vyvázl bez trestu, u mladistvého kriminalisté zahájili trestní stíhání.

Tagy: