Opilý řidič na Sokolovsku srazil matku s dcerou. Žena ihned zemřela, pro dívku letěl vrtulník

Nehoda cyklisty a automobilu

Matku s dcerou srazil opilý řidič

Tragické neštěstí ve středu postihlo 38letou matku s devítiletou dcerkou, které ve středu večer jely na kolech mezi Svatavou a Lomnicemi na Sokolovsku, kde je srazilo auto. I přes veškerou snahu záchranářů žena na místě zemřela. Dívka utrpěla velmi vážná zranění a do nemocnice ji transportoval vrtulník. Řidič policistům tvrdil, že za volantem seděla jeho manželka, která z místa utekla. Test na alkohol mu vyšel s pozitivním výsledkem, sdělil pro CNN Prima NEWS mluvčí policistů Jan Bílek.

Ke srážce došlo ve středu před devátou hodinou večer na komunikaci mezi obcemi Svatavy a Lomnice na Sokolovsku. Opilý řidič tam srazil dvě cyklistky – matku a dceru. Osmatřicetiletá žena přes veškerou snahu záchranářů na místě zemřela. Devítiletou dívku s vážnými zraněními transportovali vrtulníkem do nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Nová zjištění kolem smrti gymnastky Duchnovské. Vjela do svodidel a uvízla v hořícím autě

Muž, který zůstal na místě, podle informací CNN Prima NEWS původně tvrdil, že auto řídila jeho manželka, která z místa nehody utekla. Policisté ale během vyšetřování zjistili, že auto řídil právě on. Následně mu provedli test na přítomnost alkoholu v krvi.

Policejní mluvčí Bílek pro CNN Prima NEWS potvrdil, že při dechové zkoušce naměřili řidiči 1,64 promile. Sokolovští kriminalisté nyní zahájili trestní stíhání. Muž je podezřelý ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidič u Středokluk vylétl z dálnice, náraz do stojanu s cenami paliv nepřežil

Tagy:
alkohol smrt matka dopravní nehoda dcera Karlovarský kraj opilý řidič okres Sokolov Lomnice Svatava nehody a mimořádné události silniční nehoda