Orgie i chytání prasete: DJ Uwa o devadesátkách v Discolandu. Koho Jonák trestal ve sklepě?

DJ Uwa u demolice Discolandu Sylvie

Devadesátky, Diskotéky v 90. letech - 19.10. v 22:20

Pro někoho neopakovatelné vzpomínky, pro jiné svět, který se dá jen těžko pochopit. Skandály, podvody, korupce, kriminalita, ale i svoboda s divokou zábavou na prvních diskotékách západního střihu. V devadesátkách se na takových místech, jako například Discoland Sylvie, totiž doslova konaly orgie. Účastnili se jich nejbohatší podnikatelé, politici nebo i celebrity jako Karel Gott. I na něj a jeho tajemnou přítelkyni přijde řeč v novém videopodcastu z produkce CNN Prima NEWS Devadesátky v Česku.

„Já jsem bojoval trošičku s davovou psychózou, protože lidi zase vyhecovali ty lidi, co byli v těch soutěžích, a bez těch lidí by to nešlo. Já jsem tam měl takový – nevím. Nic velkýho, běžně se tam svlíkalo, souložilo na podiu a tak,“ zavzpomínal v prvním díle Devadesátek v Česku moderátor Doktor Buben.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda plná bizarností: Jak romský nešika popravil manželku českého krále devadesátek

S nejšílenějšími soutěžemi má zkušenost i DJ Uwa, který ve zmiňovaném Discolandu odstartoval například zlatý déšť, během kterého na návštěvníky klubu pršely peníze. Lidé se pak mazali medem a pak se ve spodním prádle vyváleli v bazénu, kde se na ně peníze nalepily. Tenkrát totiž nebyl problém dát do soutěže třeba deset tisíc, což v té době znamenalo třeba i dva měsíční platy. Odměnu získal ten, kdo dokázal odchytit prase namaštěné kuchyňským olejem pobíhající po diskotéce.

„To by nám dneska dali, ty ochranáři zvířat,“ řekl další host, legendární DJ Uwa. „Tak si představ, že ty jako člověk, kterej jde na diskotéku hogo fogo, tam běháš a honíš prase namazaný olejem. A stejně ho nechytíš,“ dodal.

Mezi celebritami navštěvujícími podnik nechyběl ani Karel Gott, který byl v klubu obklopen ženami. Mezi nimi byla i jedna půvabná blondýna, kterou si lidé pletli s pozdější manželkou Andreje Babiše. „Takže Monika Babišová chodila s Karlem Gottem,“ rýpl si moderátor podcastu Karel Zídka.

Řeč byla i o rozdílech v chování návštěvníků diskoték v porovnání s dnešní dobou. „Dneska je to průšvih. S foťákem, kamerou. To tenkrát nebylo a řekni mi, Úwič, že některý ty slavný tlamy by si dávaly pozor,“ nadhodil Doktor Buben. S tím ale DJ Uwa nesouhlasil. „Já si určitě myslím, že nedávaly, protože v tý době na to nebyly tak připravený, protože jsme byli po tom pádu, tak jsme byli utržený ze řetězu a nevnímali jsme ty nástrahy,“ vysvětlil.

Výchova nepřizpůsobivých hostů

Došlo i na Ivana Jonáka a příhodu s jeho mazlíkem medvědem Míšou, který z Discolandu utíkal a zpátky jezdil tramvají. A nechyběla ani story o tom, k jakým akcím se nechával vyhecovat, jako bylo například ježdění s polonahými tanečnicemi po Václavském náměstí nebo způsobení jedné z největších dopravních zácp, jaké prý Praha pamatuje.

A jak to bylo s „výchovou“ nepřizpůsobivých hostů? „Lidi, který neměli na zaplacení, nebo se neuměli chovat, tak se třeba zavřeli dolů na tři dny,“ popsal DJ Uwa.

Co dalšího se odehrávalo v pověstném Discolandu Sylvie? A o jaký poklad přišel Leoš Mareš na diskotéce? To se dozvíte v prvním díle nového videopodcastu Devadesátky v Česku, který najdete v úvodním videu tohoto článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: DJ Uwa se vzdal své skoby. Až před padesátkou začal opět naplno dýchat

Tagy: