Česká stopa Oscary ověnčeného Pinocchia: Hudba k animovanému filmu vznikala v Praze

Cenu Akademie za nejlepší celovečerní animovaný film získal Pinocchio Guillerma del Tora od stejnojmenného režiséra. Věděli jste ale, že snímek si sebou nese českou stopu? Orchestrace k hudbě totiž vznikaly v Praze v průběhu loňského dubna, když skladatelé Conrad Pope a Nan Schwartzová působili na prvním ročníku Composers Summit Prague. Chystají se i na druhý ročník, kde hudbu z oscarového Pinocchia uvedou na zahajovacím koncertě.

Pinocchio, snímek, který v letošním roce ve své kategorii ovládl téměř každé udílení cen a je ověnčený nejen Oscarem, ale i Zlatým Glóbem, cenou BAFTA nebo Los Angeles Film Critics Association Awards. Jde o první animovaným film oscarového filmaře Guillerma del Tora a zároveň také jeho vysněným projektem. Nádherný hudební snímek, který pomocí dosud nejdelší fázové animace vypráví příběh slavné dřevěné postavičky.

ČTĚTE TAKÉ: Obecní dům rozezní hudba ze Shreka i Harryho Pottera. Těšte se na dva unikátní koncerty

Hudbu k filmu složil oscarový skladatel Alexandre Desplat ve spolupráci s hollywoodskými skladateli a orchestrátory Conradem Popem a Nan Schwartzovou, kteří na tomto projektu pracovali v průběhu loňského Composers Summit Prague. Využili zázemí studia pořadatelské společnosti Soundsgate a během pobytu připravili většinu orchestrace pro oceňovaný animovaný snímek.

Letos v dubnu se s Pinocchiem na Summit vrací společně s jinými hollywoodskými blockbustery jako Shrek, Harry Potter nebo House of Cards osobně oddirigují hudbu i z tohoto snímku na zahajovacím koncertu 14. dubna 2023 v Obecním domě. Vstupenky na oba koncerty koupíte v síti TICKETPORTAL.CZ.

Tagy:
hudba ocenění hudební skladatel Praha Pinocchio Ceny Oscar Guillermo del Toro Composers Summit 2023 Conrad Pope Nan Schwartzová