Osmdesátiletý Pelé už po operaci šlape na rotopedu. Cítím se každý den lépe, vzkazuje

Zdravotní stav brazilské fotbalové legendy Pelého, který se v nemocnici v Sao Paulu zotavuje po operaci nádoru ve střevě, se zlepšuje. Osmdesátiletý trojnásobný mistr světa na Instagramu zveřejnil video, jak šlape na rotopedu, a doufá, že bude brzy propuštěn do domácí péče.

„Přátelé, zveřejňuji tohle video, které dnes natočila moje žena, abych se s vámi podělil o svou radost. Jsem obklopen starostlivou a povzbudivou péčí, díky čemuž se každý den cítím o něco lépe. Pokud to tak půjde dál, brzy se vrátím domů do Santosu,“ napsal v úterý Pelé.

Pelého operovali 4. září v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paulu poté, co při rutinní prohlídce odhalili nádor. Rekonvalescence probíhala uspokojivě, ale v pátek se kvůli dýchacím problémům z preventivních důvodů nakrátko vrátil na jednotku intenzivní péče.

V posledních letech řešil slavný Brazilec za pomoci lékařů problémy s prostatou, kyčlí, páteří či močovými kameny. Kvůli tomu musel nejlepší sportovec 20. století v anketě Mezinárodního olympijského výboru výrazně omezit svoje veřejné aktivity.

Tagy: