Osmiletá dívka hrdinkou: Na ozbrojeného lupiče se vrhla s baseballovou pálkou, ukazuje video

Dívka drží baseballovou pálku

Osmiletá dívka se vrhla na lupiče a zbila ho pálkou

Osmiletá dívka se ve Spojených státech stala místní hrdinkou. Během přepadení obchodu se totiž vrhla na lupiče s baseballovou pálkou. Pravdou je, že to nebyl úplně férový souboj ani z jedné strany, protože pachatele už v té době držel její otec. Jeho potomek se mu ale bez váhání rozhodl pomoci.

Majitel malého obchůdku s nápoji v Minnesotě se zrovna chystal v půl desáté večer zavřít, když dovnitř vešel muž s kapucí v uniformě doručovatele. Z kapsy pak vytáhl vzduchovou pistoli.

ČTĚTE TAKÉ: Průlom v případu smrti Matthewa Perryho? Policie zatkla několik lidí

„Položil zbraň na pult a řekl, abych mu dal všechny peníze – všechno, co mám v kase. Řekl jsem mu: ‚Jo, dám ti všechno.‘,“ popsal podle CBS News majitel obchodu Leo. Za pultem se v té chvíli schovávala Leova dcera.

„Snažil jsem se mu říct, že tu mám dceru, jestli by mohl laskavě dát tu pistoli dolů a pryč, že mu všechno dám,“ uvedl Leo. Lupič ale jeho žádostem nevyhověl a pult s pistolí obešel. To byla chyba – Leo se na něj totiž vrhnul a složil ho na zem.

Záhy se v záběru kamery objevuje dívka s pálkou, se kterou lupiče párkrát praštila. „Jsem na ni tak pyšný, je opravdu silná,“ řekl podle Fox News Leo. Když záběry z bezpečnostní kamery viděl poprvé, chtělo se mu dle svých slov brečet. „Říkala, že mě chtěla bránit,“ dodal pyšný otec.

Dívka se pak stáhla a z bojiště záhy uprchl i zbitý lupič. Policie ho dopadla a obvinila z ozbrojené loupeže.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hororové detaily postřelení šestiletého chlapce: Zasáhl ho mladší bratr, otec nebyl doma

Tagy: