Vyvraždím ti rodinu a osobně tě skřápnu. Brankář Vsetína čelí po incidentu na ledě výhrůžkám

Výhrůžkám smrtí a vyvražděním rodiny čelí brankář hokejového Vsetína. Nenávist odstartovalo vypjaté derby proti Zlínu. Případ už řeší policie a agresorovi ze sociálních sítí hrozí až tři roky za mřížemi.

Vsetínský brankář Tomáš Vošvrda ještě ani neodjel z ledu a v jeho telefonu už píplo upozornění na zprávu od anonymního profilu, který vsetínskému brankáři poslal brutální výhrůžku. „Počkej až dojedeš do Zlína ty ku*vo, skřápu tě osobně a vyvraždíme ti rodinu, ču*áčku zas*aný!!!! Já ti dám na někoho útočit zm*de zas*aný!!! Podepsal sis ortel smrti pí*usu vygumovanej!!!“ stálo v twitterovém příspěvku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Příjmy v NHL jako velká lež. Pastrňák bude brát hodně, ale ne tolik, kolik si myslíte

Důvod? Na ledě to při úvodním souboji finále druhé nejvyšší hokejové soutěže mezi Vsetínem a Zlínem jiskřilo emocemi. Když došlo na vyloučení do konce utkání za brutální faul Sedláčka na Říhu, vyrazil z branky Tomáš Vošvrda, aby si vše s útočníkem Zlína vyříkal z očí do očí.

Pošťuchování mezi fanoušky Vsetína a Zlína patřilo k zápasům derby odjakživa. Vyhrožování smrtí ale většina z nich odsoudila. „To je nepřípustné a vůbec to nemá se sportem nic společného,“ uvedl pro CNN Prima NEWS jeden z příznivců. „Rivalita tu samozřejmě mezi kluby je, ale tohle k tomu vůbec nepatří,“ souhlasil další.

Klub své hráče chrání

„Pokud je někomu takhle vyhrožováno, tak by se měl vždy obrátit na policii. Lidé, kteří tohle dělají, by si měli uvědomit, že za své činy ponesou následky,“ řekl k případu výkonný manažer VHK Roce Vsetín Filip Bazala. Dodal, že klub chce hráče chránit, hráče tedy spojil s policií. „Dál už je to v jejich režii a v jejich řešení,“ doplnil.

„Obrátil se na nás manažer vsetínského hokejového klubu ohledně výhrůžky, kterou obdržel přes sociální sítě jejich brankář. Informaci jsme ihned začali prověřovat, skutkem se zabývají vsetínští kriminalisté,“ potvrdila Bazalova slova mluvčí zlínské policie Simona Kyršnerová. Podle právníků teď pachateli hrozí, že stráví až tři roky ve vězení.

Tagy: