Poslední fotky Turnerové před smrtí. Rocková hvězda působila křehce, sama nemohla ani chodit

Poslední veřejné vystoupení zpěvačky Tiny Turnerové bylo na hony vzdálené tomu, na co byli její fanoušci zvyklí. Místo energického vystupování, které ji během její kariéry proslavilo, působila na posledních fotografiích před smrtí velmi křehce. Slavná zpěvačka na sklonku života nedokázala ani chodit bez cizí pomoci.

Naposledy se dvanáctinásobná držitelka hudebních cen Grammy na veřejnosti objevila v roce 2019, kdy se zúčastnila premiéry životopisného muzikálu s názvem Tina.

ČTĚTE TAKÉ: Kde bydlela Tina Turner? Štěstí a domov našla v Evropě na břehu Curyšského jezera

Už tehdy osmdesátiletá zpěvačka působila velmi slabě. Na většině fotografií sedí na židli a při chůzi potřebovala pomoc od svého manžela Erwina Bacha.

V březnu 2021 Turnerová na svých sociálních sítích zveřejnila svou fotografii, na níž lákala fanoušky na dokumentární film nazvaný Tina. „Zbývá už jen pět dní! Dokument Tina bude mít premiéru již tuto sobotu,“ napsala tehdy na Twitter.

Znovu se pak na veřejnosti ukázala až o sedm měsíců později, kdy byla uvedena do rokenrolové Síně slávy. Osobně se ceremonie v Clevelandu nezúčastnila, nahrála ale děkovné video.

Turnerová zemřela ve středu ve věku 83 let po dlouhé nemoci ve svém domě v Küsnachtu u Curychu ve Švýcarsku. „Svět ztratil hudební legendu a vzor,“ uvedli její zástupci v prohlášení, informuje web CNN.

„Rocková babička“, jak zní asi nejčastější zpěvaččina přezdívka, prodala přes 200 milionů desek. Získala mimo jiné 12 cen Grammy (včetně ceny za celoživotní dílo) a společně se svým prvním manželem Ikem Turnerem vstoupila do rokenrolové Síně slávy už v roce 1991. Slavná zpěvačka nebavila jen svým zpěvem, její koncerty bývaly velká show. Proslula odvážnými kostýmy, v minisukních a na vysokých podpatcích bývala jako doma.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMA: Podívejte se, jak tráví čas známá herečka Jiřina Bohdalová

Tagy: