Otce českého punku ze Tří sester drsně zavraždili opilí mladíci. Hlavu mu zašlapali do země

Hloupý spor vyvrcholil zákeřnou vraždou Františka Sahuly.

HLASY ZLOČINU, František Sahula

František Sahula, génius českého punku, nezřízený „kalič“, legenda branické kapely Tři sestry. „Všichni jsme tak nějak čekali, že nedopadne dobře, ale takhle, že ho ukopou a okradou dva pitomci…,” vzpomíná dodnes na jeho smrt Lou Fanánek Hagen, frontman Tří sester. V roce 2008 se Sahula vracel z hospody, když ho v lese u středočeské Kamenice v podstatě bezdůvodně ukopali dva mladí kluci. Příběh Franty Sahuly řeší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Sovy v mazutu houkaj. Život je takovej. A spousta dalších legendárních skladeb, které vyšly z pera enfant terrible legendárního branického uskupení. František Sahula nechal v českém punk-rocku nesmazatelnou stopu. Bohužel, jeho bouřlivý život plný holek, dětí, dluhů a hlavně alkoholu skončil v roce 2008 nechutnou vraždou.

ČTĚTE DÁLE: Krkavčí matka zavraždila v Širokém Dole své čtyři děti. Nic si nepamatuji, tvrdí dodnes

Krimi videopodcast HLASY ZLOČINU se zaměřuje na největší kriminalistické kauzy v českých dějinách. Své síly při přípravě projektu spojili dlouholetý reportér a editor Krimi zpráv Václav Janata a vedoucí publicistiky CNN Prima NEWS Jakub Kvasnička, jenž zpovídal nejznámější figury českého podsvětí.

Jan Dvořáček a Jiří Kulveit, jednomu dvacet let, druhému osmnáct. Dostali se v lese po pitce se Sahulou do nepochopitelného konfliktu. Ten skončil brutálním umlácením muzikanta. Zmalovali ho tak, že ho policie musela identifikovat z dokladů. Jeho hlava byla zadupaná osm centimetrů do země. Ta hlava byla v takovém stavu, že na místě nebylo možné říct, kdo to je. Byla oteklá, tmavší, všude plno krve. Neměl v podstatě možnost přežít,“ vzpomínal vyšetřovatel Michal Mazánek.

Jaký byl hlavní motiv dvou vrahů? Provokoval je Sahula, nebo byl v klidu? Co jim řekl? Jaký odkaz zanechal legendární muzikant? Proč seděl ve vězení? A jak na vrcholně komplikovaný vztah, který měl Sahula s kapelou, vzpomíná Fanánek? Odpovědi najdete v dalším díle videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Tagy:
Václav Janata vražda Středočeský kraj podcast punk Tři sestry Lou Fanánek Hagen Jakub Kvasnička František Sahula Hlasy zločinu videopodcast Široký Důl trestná činnost, právo a spravedlnost Jan Dvořáček Michal Mazánek Jiří Kulveit