Krkavčí matka zavraždila v Širokém Dole své čtyři děti. Nic si nepamatuji, tvrdí dodnes

Romana Zienertová zabila své čtyři malé děti

HLASY ZLOČINU: Romana Zienertová

Největší bestie mezi českými matkami. Romana Zienertová zabila čtyři své děti a sedí na doživotí ve vězení. Z události si prý nic nepamatuje. Byla nepříčetná? V poporodní depresi? Nebo jen našla děsivý únik ze své reality? Startuje druhá série videopodcastu HLASY ZLOČINU a na začátek řeší šílený případ vraždící matky.

Je to jedna z nejtemnějších kapitol českého zločinu. Tady se nezabíjejí mafiáni mezi sebou, tady naprosto nepochopitelně zavraždila matka svoje čtyři děti. 2. září roku 2011 Romana Zienertová tři své ratolesti ubodala a jedno dítě udusila. Pak se pokusila spáchat sebevraždu. Neúspěšně. „Nikdy jsem nic takového nezažil a doufám, že už nezažiju,“ řekl později soudce Jiří Lněnička.

ČTĚTE DÁLE: Vražda, kterou pozůstalí nechtěli nahlásit. Po řadě chyb trvají muži ze Slopného na své nevině

Sama Zienertová se to pokoušela uhrát na nepříčetnost, spekulovalo se o šílených důsledcích laktační psychózy či poporodních depresí, nejmladšímu dítěti byly dva měsíce. „Nic si nepamatuji, ani to, že jsem měla děti, řekla Zienertová, jejíž čin dopadl i na jejího advokáta, kterého dostala přiděleného ex offo. Právník Bohumil Budínský se tímto případem natolik trápil, že to bylo nejspíš jednou z příčin jeho sebevraždy.

Uvěřili odborníci Zienertové nepříčetnost? Jaký měla motiv? Co říkala u soudu? Projevila vůbec lítost? A co její partner, se kterým měla nejmladší holčičku? Jaký je životní příběh Romany Zienertové? Sledujte nový díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Tagy:
Václav Janata vražda matka sebevražda soud Pardubický kraj podcast trestná činnost Jakub Kvasnička Hlasy zločinu videopodcast Romana Zienertová Široký Důl trestná činnost, právo a spravedlnost