Otřes v UFC a změna pro Procházku. Legenda je ze hry, český samuraj bude v hlavní bitvě

Už 11. listopadu vstoupí Jiří Procházka znovu do oktagonu UFC, a to v newyorské Madison Square Garden. Jeho soupeřem bude Alex Pereira. Hlavní bitvou turnaje však měl být střet dvou Američanů Jon Jones vs. Stipe Miocic. K tomu ale nedojde, legendární Jones se totiž zranil. O velký finiš se tak postará český samuraj s brazilským rivalem.

Mělo se jednat o mimořádný souboj, legendární Jon Jones směřoval k souboji s dalším velkým jménem UFC Stipem Miocicem. Na to ale nedojde. Prvně jmenovaný se zranil při tréninku, přetrhl si šlachu v rameni.

ČTĚTE TAKÉ: Že budu snadnou kořistí? Rád soupeři hodím do plánů vidle, říká Procházka před UFC

„Osm měsíců, bude potřeba operace, je ze hry,“ okomentoval zranění Jonese prezident UFC Dana White. „Takže hlavním zápasem bude Procházka vs. Pereira,“ dodal.

Návrat českého samuraje do boje se tak stane hlavní událostí celého turnaje UFC 295 ve slavné newyorské hale Madison Square Garden, jejíž historie je spjatá s mnoha velkolepými souboji v boxu.

„Jsem opravdu připravený, proto jsem si toto datum vybral a řekl si: Tak pojďme do toho!“ prozradil před časem Procházka v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. „Co se týká Madison Square Garden, už mi psalo více lidí, že je to opravdu věhlasné místo. Takže doufám a věřím, že tam zazářím a přivezu pás zpět.“

Před velkým návratem tak přibude i větší tíha okamžiku, pozornost všech diváků nyní bude směřovat především k hlavní bitvě Procházka vs. Pereira. Ale český bojovník už mnohokrát dokázal, že umí zápasit za jakýchkoliv okolností.

Procházka bude čelit skvělému soupeři. Mnozí odborníci si myslí, že by mu právě Alex Pereira mohl dělat problémy díky svému stylu boje.

„Už jsem si ho načítal a samozřejmě jsme ho řešili i s týmem, co se týká strategie a taktiky. A určitě ho nepodceňuju. Jako žádného soupeře. Ale věřím si, že mám zbraně, které jsou přesně na tento typ bojovníka,“ komentoval český samuraj příštího rivala.

„Chci poděkovat všem fanouškům za celou dobu, co při mně stojí. A že mám možnost opět se v o něco blýskavějším kabátě představit před celým světem a českým národem. Děkuju za podporu, vážím si toho a jdeme pro to: Vítězství!“ dodal Procházka razantně v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Tagy:
samuraj Jiří Procházka Dana White Ultimate Fighting Championship Jon Jones Alex Pereira Stipe Miocic