Že budu snadnou kořistí? Rád soupeři hodím do plánů vidle, říká Procházka před UFC

První český UFC šampion Jiří Procházka

Jiří Procházka v rozhovoru pro CNN Prima NEWS o oznámeném zápase v New Yorku

Skvělé místo i galavečer. Jiří Procházka se vrátí do boje na turnaji UFC 295, který se uskuteční 11. listopadu v newyorské Madison Square Garden a zakončí jej souboj legend Jon Jones vs. Stipe Miococ. Původně počítal český samuraj s termínem 16. prosince, ale změna mu nevadí. „Trochu toho tlaku, že už je to celkem blízko, uvítám,“ říká v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Vše je jinak, ale není si nač stěžovat. Ač nebyl termín návratu Jiřího Procházky do klece UFC dlouho ohlášen, on a jeho tým počítali s termínem 16. prosince, kdy dojde na turnaj UFC 296 v Las Vegas. Nakonec nastala změna.

ČTĚTE TAKÉ: Turnaj UFC 295 jako dárek. Budu v New Yorku shánět husu a víno, vtipkuje Procházkův trenér

„Ozvali se s tím, jestli nechceme jít jako předzápas před Jonem Jonesem do Madison Square Garden 11. listopadu. Rychle jsme to probrali s týmem a naznali jsme… Já se rád vždy poradím, protože chci slyšet víc názorů. Čím víc názorů, tím víc si to můžu sám poskládat,“ popisuje bojovník, jak reagoval na nabídku bližšího termínu. „Řekli jsme si, že vždyť to vlastně celý sedí. A trochu toho tlaku, že už je to celkem blízko, uvítám.“

Ve vyjádření pro CNN Prima NEWS hned po ohlášení termínu Procházka vzkázal, že přiveze do Česka titul. To, že reprezentuje v UFC svou zemi, je pro něj velmi důležité.

„Patriotismus jsem vždycky vnímal kolem sebe. Protože jsem vyrůstal na vesnici, kde se tyto věci braly v potaz. Když se fandilo, tak naplno,“ vzpomíná bijec. „Když se hrál fotbal nebo hokej, mistrovství Evropy nebo světa, tak se to hodně prožívalo. A to cítím, že mám v sobě zakořeněné. Takže mám cítění vůči naší zemi, zvlášť když si vzpomenu, kdo z velikánů nás už reprezentoval.“

A jak aktuálně vnímá brazilského soupeře Alexe Pereiru?

„Už jsem si ho načítal a samozřejmě jsme ho řešili i s týmem, co se týká strategie a taktiky. A určitě ho nepodceňuju. Jako žádného soupeře. Ale věřím si, že mám zbraně, které jsou přesně na tento typ bojovníka,“ říká Procházka.

Pereirův trenér Glover Teixeira, kterému Procházka loni v červnu vyrval z rukou titul polotěžké váhy, je ale přesvědčený, že jeho svěřenec nebude mít s českým rivalem těžkou práci. „Rád jim hodím vidle do jejich plánů,“ reaguje s pousmáním rodák z Hostěradic.

„Pět týdnů je akorát na to, abych dokázal dopinknout úžasně kondici, přesnost, vyboostovat to naplno. Myslím si, že to přišlo vhod a já za to děkuju,“ komentuje závěrem termín návratu do klece UFC Procházka.

Nejen že je prvním Čechem, který se stal šampionem japonské organizace Rizin a poté UFC, nově si připsal další prvenství. Otevřel totiž jako první tuzemský gladiátor vlastní ochod.

„Je to taky velký milník v mém životě. Nejen mém, ale i lidí okolo mě. A především mého kamaráda a partnera na téhle cestě, Michala Šauera, se kterým jsme to otevřeli a který do toho od začátku šlape. Jsem za to strašně šťastný,“ pochvaluje si Procházka.

A je si vědom, že za mnohé vděčí svým podporovatelům. „Chci poděkovat všem fanouškům za celou dobu, co při mně stojí. A že mám možnost opět se v o něco blýskavějším kabátě představit před celým světem a českým národem. Děkuju za podporu, vážím si toho a jdeme pro to. Vítězství!“ dodává rázně.

Tagy:
New York samuraj vidle Jiří Procházka Česko Glover Teixeira Ultimate Fighting Championship Jon Jones Alex Pereira