Strašná rána, lidé uskakovali před letícím motorem. Svědci popsali zkázu letadla v Chebu

Nehoda letounu v Chebu

Pád letadla v Chebu

Při pádu letadla v Chebu zahynul pilot a jeden člověk utrpěl lehké zranění. Svědci popsali hrůzné okamžiky těsně po dopadu a zmínili také nebezpečí, které hrozilo od motoru letounu. Unikátní Hawker Hurricane Mk. IV byl poslední provozuschopný letoun svého druhu.

Štáb CNN Prima NEWS se podíval přímo na místo, na které se letoun zřítil. Vrak po dopadu pokračoval po zemi k plynové stanici, na místě jsou stále patrné stopy po oleji. Jedna z jeho částí nakonec skončila na pozemku rodinného domu.

„Zrovna jsem koukala z balkonu, byla to hrůza,“ sdělila CNN Prima NEWS jedna z místních obyvatelek Marie Krausová. Samotný dopad už podle svých slov neviděla. „Rána to byla hrozná,“ dodala.

Václav Nykodým, který neštěstí rovněž přihlížel, v okamžiku dopadu slyšel hlasitou dutou ránu. „Lidé začali povykovat, začal zmatek. Zaběhl jsem k sousedovi a viděl jsem, jak se mu válí motor Rolls Royce na cestě,“ řekl.

Zároveň dodal, že velkým nebezpečím pro místní se stal motor, který se odlomil při dopadu letadla. „Údajně před ním lidé uskakovali, jak to mělo trajektorii do ulice,“ dodal muž.

Motor váží 746 kilogramů. Reportér CNN Prima NEWS na místě zjistil, že před dopadem na konečné místo musel motor letět až 30 metrů vzduchem, přičemž přeskočil zahradu jednoho domu, a poté se ještě dvakrát odrazil od země. Nakonec se zastavil až v příkopě.

Tagy: