Padlo pár piv a zrodila se sázka. Ricciardo teď třetím místem poslal šéfa na tetování

Poslední roky se Renault spíše trápil a pódium ze závodu formule 1 ne a ne přijít. Proto se při loňské Grand Prix na britském Silverstoneu uzavřela ve francouzském týmu interesantní sázka. Doposud nepotetovaný šéf stáje Cyril Abiteboul svému jezdci Danielu Ricciardovi nadhodil, že pokud skončí na pódiu, nechá si udělat premiérovou „kérku“. Po Velké ceně Eifelu se týmový principál musí porozhlížet po vhodném salónu.

V letošní sezoně už bylo pódium na spadnutí. Daniel Ricciardo se se svým monopostem nebezpečně motal poblíž první trojky. V belgickém Spa byl čtvrtý, stejně tak při Velké ceně Toskánska. V Rusku na okruhu v Soči byl zase pátý.

Klaplo to až o víkendu v Německu při Grand Prix Eifelu. Ricciardo profrčel cílem na třetím místě za králem posledních sezon Lewisem Hamiltonem, jenž vyrovnal rekord Michaela Schumachera, a Maxem Verstappenem. Z bronzové příčky se radoval jako z vítězství. I když se zpožděním, tak nakonec došlo i na jeho oblíbené „shoey“, kdy si do boty, ve které odjel závod, naleje šampaňské a vypije ho. A pak už mohl 31letý Australan začít intenzivněji dumat nad tím, čím si jeho šéf Cyril Abiteboul bude muset zkrášlit tělo.

Dokážu se vyrovnat s jakýmkoliv designem

Renault se poslední roky trápil a Abiteboul musel konstantně čelit kritice. Cesta na pódium se zdála být takřka nekonečná, a proto se hlavní muž francouzské stáje odhodlal k hecu. „Pokud skončíš na pódiu, já si nechám udělat tetování. Ty vybereš motiv, já velikost a umístění.“ Takovouto sázku uzavřel právě s Ricciardem pod tíhou toho, že Renault se na „bednu“ podíval naposledy v roce 2010. Je nutno dodat, že Francouzi poté z cirkusu F1 odešli a vrátili se do něj až v roce 2016. Ale stejně, čekání už bylo poměrně mučivé.

„Byla to dlouhá cesta a je to milník. Tohle pódium jsme si zasloužili. Už nějakou dobu jsme viděli, že se blíží,“ těšilo 43letého Abiteboula. Zároveň se ale musí trochu obávat toho, co se zrodí v Ricciardově hlavě. Každopádně je rád, že má pod kontrolou rozsah tetování. „Pokud mám velikost, myslím, že se dokážu vyrovnat s jakýmkoliv designem,“ uvedl pro web motorsport.com muž, pro kterého to bude první „kérka“. „Není to opravdu můj styl. Myslím, že proto jsem se vsadil. Pamatuji si ten večer v Silverstone, bylo to ve čtvrtek, kde mi Daniel předváděl nové tetování, které měl,“ doplnil.

Tetování bude mít německý nádech

Právě Ricciardo je pravým opakem Abiteboula a tetovací jehla se s jeho kůží potkává poměrně pravidelně. Ve Velké Británii se šéf zajímal, co rodáka z Perthu vedlo k tomu, aby se nechal tetovat. Muž, kterému se přezdívá „Honey Badger“, odvětil, že pouze šel okolo salónu. A Abiteboul rázem vyrukoval se zajímavým nápadem. „Řekl jsem: ‚Dobře, udělejme něco pořádného, takže pokud získáš pódium,‘ bylo po několika pivech, ‚jedno si nechám udělat,‘“ upřesnil okolnosti sázky. „Jen potřebuji čas na to, abych se rozhodl, kam si to dám a jak to bude velké,“ dodal.

A v jaké fázi je Ricciardo? Určité představy má. „Zřejmě to bude mít něco společného se mnou a s tímhle místem. Dosáhli jsme toho úspěchu tady, čili to bude mít německý nádech,“ říkal závodník už krátce po závodě na okruhu Nürburgring.

Svého nadřízeného poslal na tetování poměrně na poslední chvíli. Od příštího roku totiž bude vítěz sedmi Grand Prix v nejpopulárnějším seriálu motorsportu jezdit za McLaren.

Oficiální instagramový účet formule 1 přidal v pondělí příspěvek, ve kterém se fanoušků ptal, jaké tetování by Abiteboulovi přidělili, pokud by byli Ricciardem. Někteří provokativně nahodili, že by to mohlo být logo McLarenu, tedy zmiňovaného nového Ricciardova týmu. Jiní navrhovali zase logo jiné stáje, a to Red Bullu. Právě jemu dříve Renault dodával do monopostů motory, ovšem Red Bull byl nespokojený a spolupráci po rozepřích utnul.

Jeden z komentujících zase napsal, že by se na těle Abiteboula měl objevit medojed kapský pojídající bratwurst, tedy německou klobásu. Právě medojed kapský je český překlad anglického označení Honey Badger, které je Ricciardovou přezdívkou.

Tagy: