Sáhl jsem si na úplné dno. Partner Soukalové popsal chvíle zoufalství při pátrání po Gábině

Grabriela Soukalová s Milošem Kaeřábkem v show Můj muž to dokáže

Mrazivá výpověď partnera Soukalové o pátrání v Alpách

O tom, že si bývalá biatlonistka a nynější moderátorka pořadu Showtime Gábina Soukalová prožila v italských Alpách zlý sen, když se při výletě na kole ztratila, již CNN Prima NEWS informovala. Další detaily ale nyní exkluzivně pro ShowTime popsal i její partner Miloš Kadeřábek, který ve středu v podvečer zalarmoval záchranáře poté, co se Gábině ještě stačil dovolat, než se jí vybil mobil. Tušil díky tomu, že se kus značené cesty utrhl a jeho milá hledá cestu zpět.

Během dlouhých téměř dvaceti hodin, kdy byla Gábina Soukalová v Alpách ve výšce dvou a půl tisíc metrů a v mrazu nezvěstná, prožíval chvíle zoufalství i její partner Miloš Kadeřábek. Ten na ni v italském Livignu bezmocně čekal. „Je to opravdu nepopsatelný pocit, nikdy jsem si asi nesáhl na větší dno, než ten večer. Jediné, co se mi honilo hlavou, bylo to, že jsem se jí snažil posílat nějak energii a věřil jsem, že to dá, že je to velká bojovnice, a že to zvládne,“ líčil pro Showtime Kadeřábek.

Při komunikaci s policií a horskou službou musel navíc hlídat dceru. „Bylo to dost náročné. Italsky umím opravdu jen základy a angličtina taky není tak silná. Nějak jsem to zvládl, až jsem nevěřil kolik slovíček znám a co jsem ze sebe dokázal dostat. Asi jsem taky zapnul nějaký nouzový režim a snažil jsem se udělat maximum,“ vyprávěl partner Gábiny Soukalové.

Nejhorší myšlenky

Kadeřábek prozradil, že po probdělé noci a stále bez pozitivních zpráv o jeho partnerce, přicházely i ty nejhorší myšlenky. Měl strach, že svou milovanou a matku jejich dcery už nikdy neuvidí. „Přicházela myšlenka, že mohla někde upadnout, bouchnout se do hlavy a někde tam leží, ale rychle jsem se snažil vytěsnit to z hlavy, že to tak není, že je to bojovnice a dá to,“ řekl Kadeřábek a dodal, že se ještě nikdy o nikoho tolik nebál.

Po probdělé noci přišla druhý den kolem poledne naštěstí ta nejlepší zpráva. Shledání partnerů se neobešlo bez silných emocí. „Byl to pocit radosti, dojetí, slzy, pocit štěstí, že se to povedlo. Brečel jsem dojetím a byl jsem rád, že ji vidím živou,“ popsal Kadeřábek.

Strach o život posiluje i paralyzuje

Zažité drama se bezpochyby stalo tím nejhorším a nejsilnějším zážitkem, který spolu zamilovaný pár doposud zažil. Na druhou stranu však hodiny beznaděje přispěly k velkému uvědomění. „Už od začátku jsem věděl, že je strašně silná holka, která si dokáže s kdečím poradit. Teď vidím, že je daleko silnější, než jsem si myslel. Uvědomil jsem si, jak strašně důležitá součást v mém životě Gábi je, že si neumím představit moment bez ní,“ sdělil Kadeřábek.

Podle odbornice není rozdíl mezi strachem u osoby, která bojuje o život, a u té, která čeká doma a je zatížena pocitem bezmoci. „Oba dva mají silný strach, hrůzu, která je daná nejen z pocitu reálného ohrožení života, ale také strachu z toho, co bude – ze zhroucení všech plánů, ale i o rodinu, o malé dítě. Tento strach na jednu stranu pomáhá k přežití, ale na druhou stranu také paralyzuje,“ vysvětlila psycholožka Laura Janáčková. Dodala, že obě osoby jsou v té chvíli schopny udělat cokoliv pro záchranu života toho druhého.

Tagy: