Špína, hmyz a riziko kontaminace. Oblíbenou pizzerii v centru Liberce uzavřela inspekce

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) na svých webových stránkách informovala o přerušení provozu oblíbené liberecké pizzerie Maškovka. Bylo tam prý objeveno hned několik hygienických nedostatků, které ohrožují bezpečnost potravin. Znepokojující podmínky zdokumentované inspekcí si prohlédněte v galerii v úvodu článku.

„SZPI provedla úřední kontrolu v restauraci Pizzerie Maškovka, Frýdlantská 285/16, Liberec. Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili výrazně zanedbaný úklid, riziko kontaminace potravin či výskyt většího množství hmyzu,“ informovala stránka Potraviny na pranýři na Facebooku.

⚠️ Podívejte se do kuchyně liberecké Pizzerie MAŠKOVKA: Pasti plné hmyzu, znečištěný sporák, špína na podlaze i riziko...

Posted by Potraviny na pranýři on Monday, April 29, 2024

Kvůli nepřijatelným hygienickým podmínkám byla SZPI nucena kontrolované osobě uložit úplný zákaz užívání prostor.

ČTĚTE TAKÉ: Jaký je rozdíl mezi špekáčkem a buřtem? Experti radí, jak poznat kvalitu a čemu se vyhnout

Inspektoři podle informací zveřejněných na webu objevili například plíseň v chladících zařízeních, špinavé regály a prostor obecně označili jako „výrazně znečištěný“.

„V provozovně se nacházelo také velké množství hmyzích škůdců – octomilek, mravenců a švábů – kteří se volně pohybovali po provozovně nebo byli chyceni do přeplněných lepových pastí,“ dodali.

Úroveň známé restaurace podle některých v poslední době klesla. „Byl jsem tam na jídle, ani jsem ho nedojedl a odešel, aniž bych zaplatil, se slovy, že jim tam zavolám hygienu,“ uvedl v komentářích jeden z hostů. „Švagr si z této restaurace kdysi odnesl salmonelu,“ dodala další. Jiní nesouhlasili, v restauraci jim prý vždy chutnalo. „Dobře, to mě hodně překvapilo. Moc se nám tam líbilo,“ zaznělo v komentářích.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mléčné výrobky pod drobnohledem. Kvalita se zlepšuje, obchody přesto dovážejí z Polska

Tagy: