CNN Prima News Státní potravinářská inspekce

Státní potravinářská inspekce

Výpis příspěvků ke štítku „Státní potravinářská inspekce“

V prodejně s trdelníky netekla voda a v lednici byla plíseň. Inspekce provoz v Praze uzavřela

Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela pražskou provozovnu na výrobu trdelníků. Prodejna na Václavském náměstí, kterou provozuje La Boutique della Pizza s. r. o., kromě jiných nedostatků neměla zajištěný přístup k tekoucí vodě, inspekce odhalila i plíseň v lednici a na webu Potraviny na pranýři upozornila na možné riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor.

Myší trus, plíseň a „výrazně zanedbaný“ úklid. Inspekce částečně uzavřela restauraci v Ostravě

Myší trus, plíseň v chladicích zařízeních i výrazně zanedbaný úklid – to vše objevili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v kuchyni ostravské restaurace Original Baseball Restaurant Arrows minulý pátek. Inspekce o tom informovala na sociální síti X. Kvůli nevyhovujícím hygienickým podmínkám proto uzavřela kuchyň a sklad suchých potravin, zbytku provozovny se zákaz užívání prostor netýká.

Boj o kvalitu potravin: Norma zajistí, aby byl hummus opravdu z cizrny. Ovlivní řadu potravin

Koupili jste si slunečnicový chléb a měli jste pocit, že je v něm málo semínek? Nebo třeba cizrnovou pomazánku, která cizrnu „viděla jenom z rychlíku“? Taková situace skutečně může nastat. České předpisy totiž ne u všech potravin definují minimální množství surovin, podle kterých se následně pochutina jmenuje. Od léta by se to ale mohlo změnit.

Plíseň, špínu i myší trus objevila inspekce v restauraci v Prostějově. Podnik funguje dál

Kontrolorům se v restauraci U Tří bříz v Prostějově naskytl otřesný pohled. Našli zde plesnivé stropy i stěny, špínu nebo myší trus. Kvůli otřesným hygienickým podmínkám v úterý zakázali provozovatelům podniku užívat kuchyň a sklad sudů. Hned den nato však zákaz uvolnili. Informovala o tom Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).

Lidé se chlubí konzumací prošlých potravin. Hrozí jim velké nebezpečí, varují lékaři

Sníst, nebo vyhodit potraviny po datu spotřeby? Možná se to zdá jako absurdní otázka, ale existují lidé, kteří prošlé potraviny jedí pravidelně. A nejen to, dokonce se tím chlubí. Jenže datum spotřeby na obalech není jen tak pro legraci – hlavně u rychle se kazících potravin je obzvlášť důležité. Konzumace prošlého jídla totiž může vést k vážným zdravotním problémům.