Patnáctiletý mladík ukradl babičce auto. Strážníkům v Hradci se hájil slovy o projížďce

Teprve patnáctiletého mladíka přistihli za volantem auta v Hradci Králové tamní strážníci. Když je spatřil, vysokou rychlostí vyrazil do vedlejší ulice. Při kontrole jim pochopitelně žádné doklady k řízení vozidla předložit nemohl, navíc se přiznal, že auto ukradl babičce. Hájil se, že se chtěl jen tak projet. Případ převzala policie.

Strážníci si auta nedaleko centra města všimli krátce po půlnoci. Vozidlo se jim zdálo podezřelé pro svou jízdu. „Nejdříve řidič po spatření hlídky zastavil na hranici křižovatky. Když si všiml, že se hlídka vrací, velkou rychlostí se rozjel do protilehlé ulice,“ uvedla mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová pro CNN Prima NEWS s tím, že si jednotka navíc všimla, že za volantem sedí velmi mladý muž. Proto za autem hned vyrazila a zastavila ho. „Řidič strážníkům sdělil, že žádné řidičské oprávnění nemá, protože je mu pouze 15 let,“ dodala mluvčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Střelba mezi partnery na Karlovarsku: Žena zemřela, muž ujel. Poté ho našli mrtvého

Strážníci podle ní následně zjišťovali, čí auto je a jak k němu mladík přišel. „Klíčky od vozidla odcizil babičce, která doma spala, a jel se projet po městě.“ Babička prý vůbec nic netušila, což vyvolalo u městské policie podezření ze spáchání trestného činu. Proto strážníci informovali Policii České republiky, která si věc převzala.

Mladý řidič si svým jednáním zadělal na pořádné potíže. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin neoprávněného užívání cizí věci, za což v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest. Jelikož se jedná o mladistvého, je pak trest poloviční,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Podle mluvčí strážníků Evy Kněžourové zřejmě mladík tak trochu počítal s tím, že ho muži zákona chytí. „Mladý řidič strážníkům sdělil, že se chtěl projíždět po městě, dokud to půjde.“ O jeho počínání kromě policie bylo informováno také oddělení sociálně-právní ochrany dětí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na Domažlicku zemřelo měsíční miminko, kriminalisté smrt vyšetřují. Promluvila i místní

Tagy: