Konec nadějí? Policie vzdala pátrání po britském mladíkovi na Tenerife. Noční můra, zoufá otec

Pátrání po Jayi Slaterovi bylo odvoláno.

Tenerife Policie odvolala pátrání po ztraceném Britovi

Španělská policie odvolala na ostrově Tenerife pátrání po britském teenagerovi. Devatenáctiletý Jay Slater zmizel 17. června poté, co se účastnil místního hudebního festivalu. Španělské úřady po něm usilovně pátraly, přidali se i dobrovolníci. Snaha o jeho nalezení byla ale marná.

Pátrací týmy, vrtulníky, drony, speciálně vycvičení psi se zapojili do pátrání po devatenáctiletém Slaterovi. Marně. Mladík se ztratil poté, co si s přáteli užíval hudební festival. „Strávili jsme na festivalu tři dny. Každé ráno vstal a těšil se tam,“ popsal pro ITV kamarád pohřešovaného Brad Hargreaves.

ČTĚTE TAKÉ: Osm školáků znásilnilo postiženou dívku, chrání je však španělský zákon. Rodina mluví o pekle

Od kamarádů se ale v noci oddělil a nechal se z nočního klubu odvézt do přírodního parku dvěma Brity, s nimiž se v klubu seznámil a kteří tam měli pronajatou chatu. Podle svědků mu ale ráno ujel autobus, a tak se vydal nazpátek pěšky. Mobilní telefon ukázal jeho poslední polohu v hornaté oblasti, jedenáct hodin chůze od místa, kde na ostrově bydlel.

Před svým zmizením měl videohovor se svým kamarádem. Ten popsal, že během telefonátu sjel nohama ze svahu. „Slyšel jsem zvuk štěrku, tak mi došlo, že musel sejít z cesty. Ze začátku jsme se tomu smáli, nevypadal, že má obavy. Pak jsme ale zjistili, jak je daleko,“ dodal Hargreaves.

Když poté Jay volal své kamarádce, už se nesmál. Řekl, že se ztratil, potřebuje vodu a má poslední procento baterie v telefonu. „Noční můra, je to noční můra. Jen doufám, že mu někdo pomohl. To je všechno, co si přeji,“ řekl pro Sky News otec ztraceného Warren Slater.

Mladík se ztratil v těžkém terénu. V jedné z posledních zpráv napsal svému příbuznému, že si poranil nohu. „Bylo to náročné, i když jsme měli oběd, dostatek vody a turistické hole, které nám pomáhaly,“ dodala pro Sky News zkušená pěší turistka Susannah Smithová, která se zapojila do pátrání.

Rodina se bojí, že se Jay již nikdy nenajde. Nebyl by prvním Britem s podobným osudem. Před dvaceti lety zmizel na ostrově 20letý Kevin. Do dnešního dne není jasné, co se s ním stalo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry extrémní turbulence: V letadle praskly stěny. Jeden člověk zemřel, další se zranili

Tagy: