Pět bazénů, fotbalové hřiště i heliporty. Podívejte se na projekt Messiho paláce za miliardy

Sedminásobný držitel Zlatého míče Lionel Messi žije ve svém penthousu za 5 milionů dolarů v Miami, nicméně se zdá, že to mu je málo. Architekt Jose Veliby mu tedy navrhl jiné bydlení, pro fotbalovou hvězdu by si představoval značně pompéznější sídlo než to současné. Jeho návrh „Messi Mansion“ v hodnotě 80–100 milionů dolarů má tři heliporty, fotbalové hřiště a pět bazénů.

Lionel Messi v Americe podnítil slavné architektonické domy k nápadům, přičemž architekt Velis nelenil a navrhl palác s odhadovanou cenovkou někde mezi 80 a 100 miliony dolarů (v přepočtu okolo dvou miliard korun, pozn. red.). „Konceptuální architektonický projekt Messiho sídla v Miami je inspirovaný logem značky Lionela Messiho s ikonický tvarem „M“ jasně viditelným z leteckého pohledu,“ uvedl Velis k návrhu velkolepého sídla na svém Instagramu.

A aby toho nebylo málo, dům se podle konceptu nachází na exkluzivním ostrově připomínajícím loď, má tři patra, pět bazénů a molo umožňující přístup k jachtám.

Dále by se v sídle mohla vyskytovat luxusní garáž, fotbalové hřiště i tenisový kurt. Architekt myslel ale i na další způsoby dopravy, a tak v plánech sídla naleznete tři přistávací plochy pro helikoptéry.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Partyšová si pořídila luxusní dům. Nahlédněte do vily s krásnou zahradou a tenisovým kurtem

„Pro ty, kteří oceňují panoramatické výhledy, nabízí nemovitost i úžasný 360stupňový výhled na okolní přímořskou krajinu a poskytuje jedinečné spojení s krásou pobřeží Miami,“ doplňuje Velis.

A kdyby přeci jen někoho začalo opalování u bazénu či projíždění na jachtě nudit, jeho kroky by mohly vést do jedné z heren, dopřát si filmový zážitek v kině či uspořádat večírek ve vyhraněné party místnosti. Architekt zkrátka myslel na všechno.

Šestatřicetiletý Messi do Miami přišel po vypršení dvouleté smlouvy z PSG. Většinu kariéry strávil v celku Barcelony. Od příchodu do Inter Miami, jehož spolumajitelem je David Beckham, raketově vzrostla hodnota klubu. Argentinský fotbalista pomohl Interu vyhrát historicky první titul, když v osmi zápasech vstřelil 10 gólů.

SLEDUJTE: Jak bydlí české celebrity? Zpěvačka Lucie Bílá nás provedla svým domem v rodných Otvovicích

Tagy:
bazén Lionel Messi Zlatý míč fotbalové hřiště Miami Messi Mansion Jose Veliz návrh sídla