Po střelbě na fakultě zemřela studentka Lucie. Působila i jako korektorka Lidových novin

Lidé zapalují svíčky na pietním místě před budovou Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Policie zveřejnila video ze zásahu

Obětí čtvrteční střelby na Filozofické fakultě je i studentka 1. ročníku oboru komunikace neslyšících. Se svolením rodiny o tom informoval web Lidovky.cz, kde Lucie Špindlerová působila jako korektorka.

Informace o studentce zveřejnil web se svolením rodiny. Lucie byla studentkou 1. ročníku oboru čeština v komunikaci neslyšících a rovněž pracovala jako korektorka.

ČTĚTE TAKÉ: Při střelbě na univerzitě zemřela redaktorka webu PrahaIN.cz, oznámili její kolegové

„S hlubokou lítostí, na základě ověřené informace od rodiny a s jejím svolením oznamujeme, že naše kolegyně, korektorka LN, studentka 1. ročníku češtiny v komunikaci neslyšících a především kamarádka Lucie Špindlerová včerejší útok na Filozofické fakultě UK nepřežila,“ rozloučili se svou kolegyní zaměstnanci webu na sociální síti X.

Při střelbě zemřelo 14 lidí, sám útočník je 15. mrtvým. Záchranná služba ošetřila 11 vážně, osm středně a pět lehce zraněných, všechny převezla do nemocnic, které aktivovaly své traumaplány. Podle informací policie byl pachatel 24letým studentem fakulty a před incidentem na škole zavraždil svého otce.

Organizace In Iustitia spustila krizovou linku pro přeživší, svědky a blízké obětí střelby na Filozofické fakultě UK. S odborníky se můžete spojit na čísle +420 773 177 636. Do obsluhy tísňové linky na pomoc potřebným jsou zapojeni také krizoví interventi z Českého červeného kříže. S odborníky se můžete spojit na čísle +420 974 823 158.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Reportérka o aktuálním stavu pacientů po střelbě na Filozofické fakultě

Tagy:
střelba oběti Praha Filozofická fakulta Univerzity Karlovy střelba na univerzitě