Sledujte RADAR: Čekají nás teplé dny, deště ale neustanou. Podívejte se, kde bude pršet nejvíc

Deštivé počasí (Ilustrační foto)

Počasí (20.5.2024 6:47)

Tento týden bude v Česku převážně oblačný, provázený deštěm či přeháňkami. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 20 až 25 stupňů Celsia, v polovině týdne se přechodně mírně ochladí. Vyplývá to z týdenní předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pondělí bude ještě převážně polojasné. Při přechodně zvětšené oblačnosti lze ojediněle očekávat přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty budou nejčastěji mezi 21 a 25 stupni Celsia. „Opět se ale mohou objevit přeháňky a bouřky. Bude jich ale méně než v neděli,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog Martin Adamovský. Dodal, že déšť dorazí hlavně na sever či severovýchod území.

ČTĚTE TAKÉ: Českem se prohnaly silné bouře. Padaly obří kroupy, meteorologové potvrdili i dvě supercely

V úterý se bude od jihu postupně zatahovat, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, místy i bouřkami. Ojediněle meteorologové předpokládají i vydatné srážky. „Pořád ale bude relativně teplo, naměříme do 24 °C,“ doplnil Adamovský.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Středa přinese mírné ochlazení. Denní teploty vyšplhají na 17 až 21 stupňů. Obloha bude většinou zatažená, provázená deštěm či přeháňkami. Srážky postupně ustanou až během odpoledne, jak v předpovědi informuje ČHMÚ.

Oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami, má být i ve druhé polovině týdne. Teploty se ale budou postupně zvyšovat a o víkendu by odpolední maxima mohla opět atakovat hranici letního dne, tedy 25 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tornádo se prohnalo Ústeckem. Vzalo kameny i trampolíny, nebyl to hezký pocit, líčí svědci

Tagy: