Počkal, až všichni usnuli, pak je zastřelil. Kriminalisté hrůzný případ ze Vsetínska odložili

Vsetínští kriminalisté ukončili vyšetřování další rodinné tragédie. A to trojnásobné vraždy a sebevraždy z loňského srpna. Otřesný případ se stal v Rožnově pod Radhoštěm. Devětačtyřicetiletý muž tam zastřelil svou partnerku, dvě vlastní děti a následně sám sebe.

Na začátku srpna Rožnovem pod Radhoštěm otřásla tragédie. Policie, záchranáři a hasiči dorazili k poklidné ulici, kde na ně čekal hrůzný nález. V jednom z domů objevili tři bezvládná těla. Po hodinách přinesli šokující informaci.

Rodinná tragédie se odehrála 3. srpna v Rožnově pod Radhoštěm. Do poklidné ulice dorazili policisté, záchranáři i hasiči. Uvnitř našli čtyři bezvládná těla. Po pár hodinách přinesla policie šokující zprávu. „Devětačtyřicetiletý muž zastřelil svou pětatřicetiletou družku a své dvě děti, poté zbraň obrátil proti sobě,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Muž, který pracoval jako městský strážník v sousedním Valašském Meziříčí, střílel legálně drženou zbraní. Jeho partnerka byla policistka. Starší dcera osudný den slavila šesté narozeniny. Její sestřička byla o dva roky mladší.

Sousedé rodinu popisovali jako zcela bezkonfliktní. „Byli slušní a šikovní,“ uvedl jeden z nich. „Výborní, žádné neshody jsme nezaznamenali,“ uvedl další.

Po pěti měsících od tragédie policie oznámila to, co všichni předpokládali. „Vyšetřovatel případ odložil, a to z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel. Z provedeného prověření vyplývá, že pachatel počkal, až oběti usnou, a potom je postupně usmrtil,“ popsala Kyšnerová.

Na Vsetínsku se vloni nejednalo o jedinou podobnou rodinnou tragédii. V dubnu v obci Loučka měl podle policie jednatřicetiletý muž zavraždit svou manželku a tři děti. V domě pak měl způsobit výbuch a skončil s popáleninami v nemocnici. Nyní mu hrozí až 20 let ve vězení.

Tagy: