Podívejte se, jak volili vaši sousedé. Unikátní mapa ukazuje výsledky v obcích

Unikátní mapa, jak se volilo u vás

CNN Prima News - živé vysílání

Jak dopadly letošní volby do krajských zastupitelstev v jednotlivých obcích – to ukazuje unikátní mapa, ze které můžete vyčíst, jak volili vaši sousedé. Mapa ukazuje volební výsledky ve vesnicích a městech, data lze navíc porovnat s krajskými volbami v roce 2020.

Krajské volby jsou tradičně příležitostí zjistit, jak se daří vládním a opozičním stranám nejen na krajské, ale i regionální úrovni. Právě k tomu slouží mapa zachycující volební výsledky v jednotlivých obcích.

Čtenářům stačí na mapce kliknout na své město či vesnici (případně si místo vyhledat v seznamu) a zjistit, jaké frakci se v ní nejvíce dařilo. Lidé k tomu uvidí, jaká byla volební účast a jaký konkrétní počet lidí v dané obci odešel k urnám.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Unikátní predikce. Vítěze i poražené krajských a senátních voleb vám přineseme jako první

Statistika „změna účasti“ pak ukazuje, jak se volební účast proměnila oproti předchozím volbám. Řada obvodů letos očekávala nižší volební účast, kterou zavinily nedávné povodně.

V Česku se volí ve 13 krajích, v nichž své kandidáty na hejtmana nabízí téměř stovka stran, hlavní město Praha je z krajských voleb vyjmuté. Vedle toho se ve 27 obvodech volí senátoři.

Volební predikce i sčítání hlasů sledujte živě ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS i na webu cnn.iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zázrak na Šumpersku. Manžele strhl proud, spása dorazila na poslední chvíli. Dům vzala voda

Tagy:
výsledky volby obce mapa volební účast Krajské volby 2024