Rodiny hasičů šokoval podnikatel, který je měl srazit. Dopisy, kde lituje jen sebe

Před vánočními svátky obdržely rodiny dvou zesnulých hasičů dopisy od slovenského podnikatele Jána. Ten měl o letních prázdninách dvojici požárníků srazit autem. Nehodu ani jeden z nich nepřežil. Podle rodin ale vinu v psaní nepřiznal a lituje jen sám sebe.

V červenci měl srazit ve slovenské obci Sása autem dva hasiče – Juraje a Michala. Až dosud se podnikatel Ján k tragické nehodě vůbec nevyjadřoval. Před Vánoci se to změnilo. Rodinám zesnulých přišly dopisy. Pozůstalí webu Nový Čas, popsali, že podnikatel v nich lituje jen sám sebe.

„Ano, je to pravda. Dopisy poslal, ale k obsahu se vyjadřovat nechceme. Můžeme říct jen to, že byl plný neosobních, naučených a umělých frází. Lituje jen sám sebe a označuje se za účastníka nehody,“ uvedl pro web bratr jednoho z hasičů. V dopisu podle něj nebylo žádné „chlapské uznání viny, lítost nad tím, co udělal, nebo omluva“.

Obviněný si Vánoce užil

Na rozdíl od pozůstalých rodin si ale podnikatel Vánoce, podle Nového Času, užil. „Byl v Banské Bystrici dva nebo tři dny před Vánoci. Opálený, vysmátý a jako vždy hlučný,“ vyjádřil se pro web nejmenovaný zdroj. Dodal také, že tam spolu s ním byla zřejmě i jeho dcera, které koupil luxusní bílé auto, sebe pak obdaroval černým.

Muž byl v říjnu obviněn z usmrcení. Vyšetřování tragické nehody ale i nadále trvá. Policejní mluvčí pro web řekla, že Ján má stále zabavený řidičský průkaz.

Tagy: