Dovolenkový eden útočí na peněženky. Pojištění z ČR nebude stačit, lidé si musí sjednat místní

Návštěva tanzanských ostrovů Zanzibar se od září turistům prodraží. Podle webu The Citizen budou muset odvést poplatek za pojištění ve výši 40 dolarů (v přepočtu asi 950 korun), a to i ti, kteří si ho sjednali soukromě s některou z pojišťoven, včetně českých.

Poplatek pro turisty od 1. září tohoto roku na Zanzibaru bude muset být uhrazen před vstupem na ostrovy a bude platit po dobu 92 dní, informoval web The Citizen.

ČTĚTE TAKÉ: Portál Booking dostal pokutu skoro půl miliardy eur. Hotely nesměly nabízet levnější pokoje

„Pojištění má pokrýt události, u kterých v minulosti vznikaly návštěvníkům problémy, tedy zdravotnickou péči, ztrátu zavazadel nebo pasu, nehody, nouzové evakuace či převoz ostatků v případě smrti,“ objasnila tanzanská ministryně financí pro The Citizen Saada Mkuya Salumová. Zdůraznila, že vláda zavede funkci vyškolených pracovníků k zefektivnění poskytovaných služeb.

Podle serveru IPP Media zástupci země i nadále očekávají růst počtu návštěvníků, což má vést k vyšším příjmům, a tedy i nabídce kvalitnějších služeb.

Některé cestovní kanceláře však očekávají opačný efekt. „Turisty by poplatek mohl odradit, a to hlavně kvůli množství podmínek, které budou muset před vstupem do země splnit,“ pronesl pro The Citizen jeden z jejich zástupců.

Salumová k tomu dodala, že nejde o žádný nevyzkoušený systém. „Když cestujeme jinam, také platíme za cestovní pojištění,“ sdělila. V tomto případě však nebude stačit žádné soukromě zajištěné pojištění, tedy ani u českých společností.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dovolenkový ráj na severu Polska: Hel láká na bílé pláže i čisté moře. Jaké nabízí ceny?

Tagy:
dovolená turista pojištění finance cestovní ruch poplatek vláda Zanzibar cestování a turismus