„Fantom Beskyd“ opět řádil. Pojďte si pro mě, vítal policisty známý vykrádač chat

Známý vykrádač chat zvaný „fantom Beskyd“

Policisté opět dopadli fantoma Beskyd

Policisté opět dopadli „fantoma Beskyd“, známého vykradače chat, který za to byl už patnáctkrát trestaný. Bez nadsázky se dá říct, že je to vlastně jeho styl života. Vykrade několik chat, krátce si užije svobody a na zimu putuje do vězení.

Policejní hlídky před zimou doslova křižovaly Beskydy. Kontrolovaly, jestli mají lidé dobře zajištěné chaty a chalupy. Ani strážníci nezaháleli.

ČTĚTE TAKÉ: Muž zavraždil matku v Novém Boru přímo před očima malých dětí. Lidé už jim poslali statisíce

A jaké bylo jejich překvapení, když v posledních týdnech zjistili, že několik chat na Frýdeckomístecku už je vykradených. Samozřejmě jim blesklo hlavou, jestli za tím nestojí jejich „starý známý“. A bylo to tak.

„Pouhý jeden měsíc po propuštění z výkonu trestu policisté zadrželi 61letého muže, který se měl opakovaně vloupat do několika rekreačních chat na Frýdeckomístecku,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí tamní policie Kateřina Kubzová.

„Obviněný je v podstatě speciálním recidivistou. Trestné činnosti se dopouští opakovaně, vybírá si ke své trestné činnosti oblasti v Beskydech okolo obcí Staré Hamry, Morávka, Bílá, Krásná a další. Vniká do rekreačních chat či chalup, kde si opatří něco k jídlu, eventuálně zde přespí, a poté je opouští,“ uvedla již před třemi lety státní zástupkyně Martina Jedličková.

Právě proto mu soud naposledy uložil i zákaz pobytu v okrese Frýdek-Místek. Ovšem krása Beskyd mu zřejmě učarovala a poté, co vyšel z vězení, zamířil do své oblíbené lokality.

„Kriminalisty dovedl i k místům, kde se měl dopustit dalších vloupání, která ještě ani nebyla poškozenými oznámena. Celkem měl v průběhu měsíce vniknout do deseti chat,“ dodala Kubzová.

Policisty prý přivítal s úsměvem na tváři a se slovy: „Tady jsem, pojďte si pro mě.“ Teď už je ve vazební věznici, takže chladné dny a noci, které teď panují, tráví pěkně v teple.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Krávy zamrzly v ledu, smrtelnou past přežila jediná. Prosila mě o pomoc, svěřil se hasič

Tagy: