Dům je plný krve, popsal svědek útok na Jičínsku. Muž měl bodnout manželku, syn ji bránil

 Muž měl manželku bodnout do krku, syn ji chtěl bránit

Muž na Jičínsku se pokus zavraždit manželku i syna

Pokus o dvojnásobnou vraždu na Jičínsku vyšetřuje od nedělního odpoledne královéhradecká mordparta. V malé obci poblíž Kopidlna zaútočil muž na svoji ženu a syna.

V neděli odpoledne měl v rodinném domě na Jičínsku 55letý muž zaútočit na svou manželku i jejich syna. Osmačtyřicetiletou ženu ve vážném stavu převezli záchranáři vrtulníkem do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Podle informací Krimi zpráv měla žena bodnořezné poranění krku.

„U nás byl před chvilkou jejich kluk. Táta se měl léčit na psychiatrii, měl brát prášky, ale nebral je. Mámu, jako manželku, měl bodnout do krku. Prý je plný barák krve,“ uvedl pro CNN Prima NEWS svědek. Právě syn se měl pokusit otce zastavit, aby ochránil svou matku. Muž ale zaútočil i na něj a z domu utekl.

Na místo se tak sjelo několik policejních hlídek, které pročesávaly okolí a muže hledaly. „Hlídkám se ho podařilo dopadnout v Novém Bydžově, byl zraněný a skončil také v nemocnici. Mezitím na místě činu detektivové zajišťovali stopy a zjišťovali, co přesně se stalo,“ popsal reportér Patrik Buňka. „Mělo se jednat o dlouhodobé spory v rodině, kdy měl 55letý muž svým příbuzným opakovaně vyhrožovat a vzbuzovat v nich obavy o jejich život,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.

Podle místních obyvatel mohl být motivem možný sok v lásce. I to ale budou muset vyšetřovatelé prověřit. „Policisté zahájili úkony trestného řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vražda ve stadiu pokusu,“ doplnila mluvčí. V pondělí odpoledne pak muže policisté obvinili. U soudu může muži hrozit až výjimečný trest.

Tagy: