Muž najížděl motorovým člunem do rybáře u Buzkova, ten vyvázl zázrakem. Policie ho obvinila

Jihočeští kriminalisté vypátrali po měsících vyšetřování pravděpodobného pachatele, který loni v červenci najížděl motorovým člunem na vodní nádrži Hněvkovice do rybáře. Napadený rybář utrpěl rozsáhlé pohmožděniny a byl nucen vyhledat lékařskou pomoc. Policie čtyřiatřicetiletého agresora obvinila z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví.

Incident se odehrál 9. července minulého roku krátce po půlnoci, připomněli jihočeští policisté. Na rybařícího muže na gumovém člunu během krátké chvíle několikrát najelo motorové plavidlo se skupinkou lidí.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie při rybaření v Nemšové: Muž se utopil v rybníce, snažil se uvolnit zachycený háček

Muž rybařil v lokalitě mezi obcemi Purkarec a Buzkov. „V noci jsem uslyšel hlasitou hudbu. Nějaká loď jela od hráze. S čelovkou na hlavě jsem skočil do člunu, aby mi nevjeli do šňůr. To už na mě někdo řval, že si mě podá,“ popsal incident napadený rybář Marek Paulovič loni v létě pro deník Aha.

Do člunu agresoři narazili dvakrát během krátké chvíle, přičemž před třetím pokusem se zraněnému Paulovičovi podařilo s vypětím posledních sil odplout do bezpečí. „Byla to hrozná rána. Na tři sekundy mě to ochromilo. Zmáčklo mě to. Můj gumový člun se ponořil tak, že do něj natekla voda. Naštěstí ten náraz pohltil,“ popsal rybář.

Jako zázrakem Paulovič vyvázl s pouhými pohmožděninami a podlitinami. S podezřením na rozsáhlejší zranění rybář skončil v péči nemocničních lékařů. „Štěstí je, že nemám žádná vnitřní zranění. Ale mám ještě zhmožděnou pravou ruku a začala mě bolet páteř,“ uvedl Paulovič.

Svědci nedokázali člun popsat

Policejní vyšetřování zprvu naráželo na řadu překážek. „Na vodě moc stop nezůstalo, policisté se proto na vodní nádrž Hněvkovice, kde k incidentu došlo, opakovaně vraceli, prověřovali všechny motorové čluny a hledali možné svědky,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Přestože svědci zaznamenali hlasitou skupinku pravděpodobně opilých lidí, člun nikdo popsat nedokázal. „Policisté se nakonec dostali k rekreačnímu objektu, kde také svědci opakovaně zaznamenávali hlasitou noční zábavu a následně našli člun, který mohl být oním hledaným. Pak zjistili, kdo člun řídil,“  dodal mluvčí.

Muž, který seděl u kormidla člunu, se bude ze svého činu v brzké době zodpovídat před soudem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policie se zabývá úmrtím ženy v Plzni

Tagy: