Kempovací sezona odstartovala. Čechy lákají retro chatky, vyhledávají i místa k rybaření

Kempovací sezóna v Česku odstartovala.

Sezona kempování v Česku odstartovala

Tento víkend v Česku za nepříliš vábného počasí odstartovala kempovací sezona. I přesto se už ubytovací kapacity plní. Provozovatelé lákají na různé novinky – nabíjecí stojany pro elektrokola, opravená koupaliště nebo třeba ubytování v retro stylu bez elektřiny.

Provozovatelé se oproti loňsku připravují na větší nápor karavanů a obytných vozů, se kterými lidé přijíždějí mnohem častěji než v minulosti. Do rozšiřování se dal třeba kemp ve Velkém Vřešťově na Trutnovsku.

ČTĚTE TAKÉ: Starosta Milána vyhlásil válku zmrzlině, píše italský tisk. Večer si ji na ulici nekoupíte

„Přibyla další tři místa s tím, že plánujeme udělat další přípojky elektřiny. V letošní sezoně evidujeme větší množství karavanů, které přijedou na kratší dobu pobytu,“ svěřila se Michaela Tomášková, starostka Velkého Vřešťova.

Lidé hledají místa od civilizace

Zajímavou pomyslnou atrakcí v rozjeté sezoně jsou chatky na okraji kempu. Jsou totiž zcela bez elektřiny. Lidé se do nich jezdí ubytovávat buď za dobrodružstvím nebo za co největším odříznutím od civilizace.

Někteří návštěvníci do Velkého Vřešťova jezdí už přes tři dekády. I po letech je láká stále to samé. „Rybaření. Je tady pěkný kemp a klid,“ svěřila se redakci jedna z návštěvnic. „Chytíte tady všechno. Kapra, štiku, všechno tady je,“ dodal návštěvník.

Rybaření patří k oblíbeným činnostem i v autokempu v Kamenném Újezdu na Českobudějovicku. „Zájem je veliký a je fakt, že sem jezdí lidé z celé republiky. Volají už hodně dopředu, chatky rezervují od ledna,“ sdělila CNN Prima NEWS Ludmila Balíčková ze sekretariátu starosty Kamenného Újezdu.

V kempu myslí i na děti. Kromě klasického hřiště je k mání i sud, který slouží jako dětská herna. I na Českobudějovicku se zdražovalo kvůli energiím a zvýšení DPH o pět procent. V průměru se letošní ceny kempování celorepublikově zvýšily o deset až patnáct procent.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dovolená v Itálii. Na kolik vyjde zájezd na Sardinii? Turisté chválí poměr ceny a výkonu

Tagy:
dovolená karavan elektřina rybaření děti cestování kemp Česko Kamenný Újezd okres Trutnov okres České Budějovice