Domů ryby

ryby

Výpis příspěvků ke štítku „ryby“

Ovládněte tajemství kouřového aroma a uďte jako profík. Jakým chybám se naopak vyvarovat?

Uzení je kulinární disciplínou, k níž si v posledních letech spousta nadšenců opět nachází cestu. Připravit potraviny s nezaměnitelnou chutí a vůní může na začátečníky působit složitě. Když ale znáte správné postupy, zvládnete první vyuzené pokrmy i doma na zahradě. Poradíme vám, na co si dát pozor a jak se stát mistry uzení.

Černá kronika SSSR: Konzervy s kaviárem přivedly papaláše na popraviště

Když v roce 1976 někteří Moskvané otevřeli konzervy se šproty, spadla jim údivem čelist. Místo té nejlevnější ryby byl uvnitř pravý černý kaviár – delikatesa, kterou si mohli dovolit jen o svátcích. Tak začal první ze série velkých případů rozkrádání státního majetku, kdy škody šly do milionů rublů. Na konci byly dlouhé tresty vězení a rozsudek smrti.