Posun v případu násilníka z Prahy 9. Čelí trestu za další čtyři činy, policie ho obvinila

V autě na Proseku byla nalezena svázaná dívka.

Útočníka z Proseku obvinili z pěti trestných činů

Policie obvinila muže, kterého zadržela v souvislosti s přepadením ženy na pražském Proseku, ze znásilnění, loupeže, krádeže, omezování osobní svobody a z maření výkonu úředního rozhodnutí. Zároveň podala státní zástupkyni podnět na jeho vzetí do vazby. Policisté to v pondělí uvedli na sociální síti X. V případě odsouzení muži hrozí až deset let vězení.

Napadená žena čekala ve čtvrtek dopoledne v autě před školou na svého syna. Pachatel ji podle policie donutil pod pohrůžkou násilí, aby si přesedla na místo spolujezdce. Poté ji odvezl na neznámé místo, kde ji znásilnil. S autem přejel do jiné ulice, odkud odešel. Ženu ve voze zanechal spoutanou a polonahou.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza na toaletách v parku: 13letou Italku znásilnilo sedm cizinců, z její výpovědi mrazí

K popisu muže tehdy policisté sdělili, že byl cítit zatuchlinou a mluvil česky. Čtyřicetiletého podezřelého dopadli v noci na neděli v Mělníku.

Za znásilnění hrozí v základní sazbě půl roku až pět let vězení. Pokud se pachatel dopustí soulože nebo srovnatelného pohlavního styku, sazba se zvyšuje na dva až deset let. Při případném způsobení těžké újmy na zdraví pak sazba činí pět až 12 let odnětí svobody.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žena v USA ukradla policistovi auto i s puškou. Zběsilý úprk skončil smrtí nevinných

Tagy: