Policie šetří útok na seniora v Němčicích, měly ho zbít děti. Upadl sám, říká druhá strana

Dva starší muži skončili v nemocnici poté, co na ně v Němčicích nad Hanou zaútočila skupina dětí a mladistvých

Napadení v Němčicích

Jsou to přesně dva měsíce, co se v Němčicích nad Hanou na střední Moravě odehrál incident, po kterém skončili v nemocnici dva starší muži. Ty měla napadnout skupinka dětí. Policejní vyšetřování stále pokračuje, komplikují ho odlišné výpovědi.

Muž nakonec skončil zbitý v péči záchranářů stejně jako pan Zdráhal, který mu šel na pomoc. „Zastal jsem se ho, říkal jsem jim, ať ho nechají, oni se zvedli a napadli i mě. Pak jsem skončil v sanitce a v nemocnici,“ uvedl pro CNN Prima NEWS druhý napadený.

Od té doby uplynuly dva měsíce a policisté zatím stále neoznačili viníky. Možná i proto, že druhá strana popisuje situaci zcela odlišně. „V současné době je případ stále ve fázi prověřování, čekáme na dodání potřebné dokumentace, aby mohlo být ve věci dále rozhodnuto a prověřování ukončeno,“ popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Podle místních se situace ve městě po incidentu zlepšila. Napětí je tu ale cítit stále. „Město dále spolupracuje s krajským úřadem a s Člověkem v tísni, aby se tady tato situace řešila. Samozřejmě bylo jednání i s jednotlivými rodinami,“ doplnila místostarostka Němčic nad Hanou Jana Oulehlová.

Za ublížení na zdraví hrozí dospělému až tříleté vězení. Otázkou zůstává, s jakým závěrem policisté ukončí vyšetřování.

Tagy:
nemocnice policie senioři napadení dětský gang Němčice nad Hanou