Dětský gang na Hané brutálně zkopal seniory. Bylo jich 15 až 20, popsal zraněný muž

Seniora na Hané napadl dětský gang.

Brutální napadení

Dva starší muži skončili v nemocnici poté, co na ně v Němčicích nad Hanou zaútočila skupina dětí a mladistvých. Místní občany, kteří chtěli agresory potrestat, zastavily až policejní posily. Ve městě teď vládne napětí a na pořádek nepřetržitě dohlíží policejní hlídky.

Incident se odehrál ve čtvrtek odpoledne. Pan Zdráhal uviděl u místního obchodu skupinu dětí a mladistvých, jak surově útočí na osmdesátiletého seniora. Ten je údajně napomenul, aby nedělali nepořádek. Poté byl napaden.

„Zastal jsem se ho, říkal jsem jim, ať ho nechají. Oni se zvedli a napadli i mě. Pak jsem skončil v sanitce a v nemocnici. Bylo jich patnáct až dvacet a bylo to od čtrnácti do sedmnácti let,“ popsal děsivý zážitek napadený Jiří Zdráhal.

Popsal také svou bezmoc, když ležel na zemi a mladí útočníci do něj kopali. „Já jsem celý modrý. Říkali, že mám pohmožděnou krční páteř,“ dodal. Druhý, starší senior, má prý mimo jiné naprasklou čéšku v koleně.

Případem se již začala zabývat policie. „V současné době případ šetříme pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví,“ uvádí Miluše Zajícová, mluvčí policie Olomouckého kraje.

Redakci Krimi zpráv se podařilo kontaktovat i známou údajných útočníků. „Děti jsou už takové. Neměl ten starý pán nahánět bráchu a kamaráda. Jiní by si to taky nenechali líbit,“ vyjádřila se.

Tím ale incident neskončil. Skupina místních obyvatel se podle svědků vydala vyřídit si s mladíky účty. „Samozřejmě, lidi se semkli, chtěli si to jít s nimi vyřídit a pochopitelně policie dostala rozkaz to tady hlídat, takže je vlastně zastavili včas,“ popsala obyvatelka Němčic. Od incidentu na kritických místech nepřetržitě hlídkují policisté a údajní útočníci se na veřejnosti neobjevují.

„V současné době probíhá zvýšený dohled nad bezpečností v Němčicích nad Hanou. Já jsem kontaktoval zástupce Romské komunity a žádal jsem o pomoc,“ řekl starosta města Jan Vrána.

Podle místních tímto incidentem jen vyvrcholily dlouhodobě se hromadící problémy a situaci je nutné začít řešit. Mnozí obyvatelé podle svých slov po setmění ani nevycházejí z domu.

Tagy: